Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kapaklı TSF Temsilciliği tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvasına 98 sporcu katıldı.

NALBANT İLK HAMLEYİ YAPTI

17 Nisan 2016 Pazar Günü Kapaklı Başakşehir Kolejinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası’nın açılış törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant , Okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı. Tahsin Nalbant öğrencilere başarılar dileyerek ilk hamleyi yaptı ve turnuvayı başlattı. Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise turnuvayı ziyaret ederek 4. turu başlattı.

ÖDÜLLER 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMINDA VERİLECEK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası, Kapaklı’da okuyan İlkokul ve Ortaokul öğrencileri arasında yapıldı. Okullar kendi içlerinde okul içi turnuvalar düzenleyerek ilk dörde giren sporcularını belirlediler. Bu sporcular Kapaklı Gazi İlkokulundan 10, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu 6,Sanayiciler İlkokulu 6,İrfan Fatma Mandalı İlkokulu 9,Cumhuriyet İlkokulu 6, İbni Sina ilkokulu 8, Karaağaç İlkokulu 6, Yanıkağıl İlkokul-Ortaokul 4, Pınarca Ortaokulu 4, Halk Eğiti Merkezi 8 , Yıldızkent Ortaokulu 4,Belediye Ortaokulu 8 ve Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu 5, Karaağaç Ortaokulu 4 , Başakşehir Koleji 8 olmak üzere toplamda 23 kız 75 erkek 98 sporcu yarışmaya katıldı. Yarışma 5 tur üzerinden yapılırken yarışmada dereceye giren sporcuların madalya ve ödüllerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramında verileceği açıklandı.

AMAÇ SATRANCI KAPAKLI'DA İLERİ TAŞIMAK

TSF Kapaklı Temsilcisi Murat Bekdaş, amaçlarının Kapaklı’da yetenekli öğrencileri tespit ederek Türk satrancında hak ettikleri yerlere getirmek ve Kapaklı’da satrancı daha ileriye taşımak olduğunu ayrıca tüm Kapaklı öğrencilerini satrançla tanışarak ders başarılarını hayat başarılarını artırmak için çaba harcadıklarını belirti.

DÜNYANIN EN GÜZEL OYUNUDUR

Bekdaş, “Kapaklı TSF Temsilciliği olarak satranç, bireylerin yaşama hazırlamasına ve onların yaşamla sıkı bağ kurmalarına yardımcı olan bir strateji geliştirme sporu olarak tanımlanmaktadır. Satranç insana mücadele ruhu kazandırır, problemleri çözmede kişiye ısrarcı olmayı ve pes etmemeyi öğretir. Satrançta başarılı olmak sakin ve sabırlı olmaya bağlıdır. Bu da bize hayatta olayların üzerine sakin bir kafa ile gitmemizi sağlar. Satrançta sonuç alabilmek için doğru karar vermek, mantıklı hareket etmek, bütün kombinezonları ve riskleri görmek gerektiğini biliyoruz. Başarılı olan bütün insanların hayatında bu sözler yatıyor. Satranç zorluklarla dolu olan dünyanın en güzel oyunudur. İnsanı güçlendiren de hayatın zorluklarıdır.'' dedi.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Öğretmenlik vicdan ve sorumluluk gerektiren önemli mesleklerin başında gelmektedir. Vicdan ve sorumluluk sahibi olan insanlar başkalarının iyiliği ve rahatı için mücadele eder. Bu doğrultuda hafta sonu hiçbir menfaat beklemeksizin turnuvada görev alan öğretmenimize ve centilmence mücadele eden öğrencilerimize teşekkür eder başarılarının devamını dilerim" diyerek sözlerine son verdi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvasında  “ 13-14 Yaş Gurubu Kızlar Kategorisinde Semanur Yörük, 11-12 yaş gurubunda, Asiye Avcı, Tuğba Yılmaz, Nehir Çaphan, 9-10 yaş gurubunda Ezel Özgür, Hilal Yalvaç, Dilberay Bozan, 7-8 yaş gurubunda Şeymanur Türan, Feyaz Cesur, Büşra Kaya dereceye girdi”13-14 yaş gurubu Erkekler Kategorisinde ise Burak Göç, Turan Efe Ateş, Emircan Teke, 11-12 yaş gurubunda Nedim Etiğ, M. Kamil Yurduseven, Olcan Filiz, 9-10 yaş gurunda Kerem Biçer, Enes Taha Demir, Eren Can Tutar, 7-8 yaş gurubunda ise Emre Gürcan, Arda Çavuş ve Ahmet Alperen Çelik dereceye girdi.