Ak Parti Kapaklı Gençlik Kolları, 2. Olağan Kongresi 18 Kasım 2017 Cumartesi günü Evim Aile Çay Bahçesi'nde düzenlendi. Kongrede tek liste ile seçime giden Eray Güner, Ak Parti Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı oldu.

Kongreye Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün, İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili vatandaş katıldı. 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başlanan kongrenin Divan Başkanlığı'nı ise Ak Parti MKYK Üyesi Ercan Aydoğdu yaptı.

''SİYASETE ARA VERİYORUM”

Kongre'nin açılış konuşmasını 3.5 yıldır Ak Parti Kapaklı Gençlik Kolları Başkanlığı'nı yürüten ve aynı zamanda kurucu başkan olan Ayhan Erdal yaptı. Görevde olduğu süre zarfında yapılan seçimlerdeki çalışmalarından bahseden Erdal, şu ifadeleri kullandı; ''Bugünün benim için önemi çok ayrı. Kurucu İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı bana nasip oldu, 3.5 yıldır bu görevi icra ediyordum. Ondan öncesinde de 1 sene kadar da belediye teşkilatında görev aldım. Bu benim için ayrıca bir onur ve gururdur. Bugün benden sonraki arkadaşımıza bayrağı teslim etmek için burada toplandık. Bugün 3.5 senenin ardından siyasete ara veriyorum, bu yüzden duygu yüklüyüm. Bu yüzden hepinizin affına sığınıyorum. Göreve geldiğimden bugüne kadar ciddi anlamda yıprandığımı söyleyebilirim. Elimden geldiğince Recep Tayyip Erdoğan'ın davasına şahsım ve arkadaşlarım adına konuşursam bir şeyler katmaya çalıştık.''

''BELEDİYE'NİN BAŞKA PARTİDE OLMASINA ŞAŞIRIYORUM''

Kongrede konuşan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Kapaklı2da genelde oy oranlarının çokluğuna rağmen belediyenin alınmayışına şaşırdığını belirtti. Akgün, ''Bildiğiniz gibi Türkiye'nin genel politikasını sizler izliyorsunuz. Bizim anayasa paketinden bir tane madde de 18 yaşında milletvekili seçilme kanunuydu. Onu gerçekleştirdik ve Türkiye'yi artık gençlerimize emanet etme yolunda ilerliyoruz. Biz gençlikten geldiğimiz için arkaya baktığınızda pek fazla gençler görünmez. Ama bizlerde gençler her zaman ön plandadır. Bu göreve geldiğinizde uykunuzu 5-6 saate indireceksiniz. Kendiniz için, ticaretiniz için, Türkiye genelinde siyaset için her zaman çalışıp bu kutsal görevi yerine getireceksiniz. Biliyorsunuz Kapaklı'da bizim oy oranımız %52. Yani bu oranda bir Kapaklı'nın belediyesi başka partide. Ben buna şaşıyorum. Kapaklı'nın oyu inşallah %55, %56'lara çıkacak ve belediyeleri de bu beceriksiz kişilerin elinden alacaksınız. Hizmet aşkıyla 'nasıl hizmet ederim?' diye düşüneceksiniz. İnşallah 2019 seçimlerinde başaracaksınız. '' dedi.

''TEŞKİLATÇILIĞIN DİBİNE VURACAĞIZ''

Kongrede konuşan son isim Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş oldu. Ecertaş, “ Tekirdağ'ın gerçekten Ak Parti konusunda büyük bir oy oranı var. Buradaki vatandaşlarımızın güzelliği Ankara'dan o kadar güzel görünüyor ki. 121 tane ilçemizdeki kongrelerimizi 3 ay içerisinde toparlamamız gerek. Yani 13 hafta içerisinde bu işi toparlamamız gerek. Bizim gideceğimiz kongre sayısı şöyle bir bakarsak maksimum 50'dir. Fakat Tekirdağ Kapaklı'ya gelmemizin en önemli sebebi buradaki gençlerimizin özverili çalışması. Ben tekrardan Ayhan kardeşimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Eren kardeşimizle geçtiğimiz haftalarda tanıştık. İnşallah bundan sonra buradaki hizmetlerimize devam edeceğiz. Özellikle yeni kurulacak kadromuzda çok fazla iş düşüyor. Kongre biter bitmez inşallah hızlı bir şekilde teşkilatçılığın dibine vuracağız. Mahallelerde sokak sokak ana kadememize destek vermek amaçlı elimizden geleni yapacağız. Kıymetli Başkanımız belirtti Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuma gençlik kollarından geldi. Şuan ki siyasete damgasını vuran da bu Gençlik kolları Türkiye'deki siyaseti omuzlayan, geleceğin liderlerinin yetiştiği bir mutfak! İnşallah bu görevi en güzel şekilde yapacaksınız.'' Dedi.