Ak Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı, 2. Olağan Kongresini Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi. Tek listenin yarıştığı kongrede mevcut başkan Salih Bezgin ve yönetimi göreve devam etti.

17 Eylül 2017 Pazar günü saat 17:30’da Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda yapılan Ak Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın 2. Olağan Kongresi’nde, 400 delegeden 155 delege oy kullandı. 5 oy geçersiz sayılırken, 150 oy alan Bezgin ve yönetimi göreve devam etti.

Kongreye; Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ve Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve partililer katıldı.

‘’3 YIL ÖNCE BEN DEĞİL BİZ OLACAĞIZ DEMİŞTİK!’’

Bezgin, kongredeki konuşmasında üyelere ve delegelere şu sözlerle seslendi; ‘’ Bu davaya biz baş koyduk, nitekim 3 yıl önce 22 Kasım 2014’te bu salonda seçildiğim gün, ben değil biz olacağımızın sözünü vermiştik. Şöyle geriye dönüp baktığımızda, ilçemizde pek çok olumlu işlere ileriye dönük imzalar attık ve sözler aldık. Elbette bu hizmetlerde sizlerin de emeği çok fazla, rabbim sizlerden de razı olsun. ‘’

Bezgin, ‘’ 3 yılda 3 seçim, 1 15 Temmuz ihaneti yaşadık. 7 Haziran’da %39,9 Türkiye ortalaması %40,7 aradaki fark -0,8. Yine akabinde 1 Kasım seçimlerinde Kapaklı’da %49,4 Türkiye ortalaması %49,5 olarak aradaki farkı kapattık. Yine akabinde 16 Nisan referandumu geldi. Referandumda da Allah sizden razı olsun Kapaklı olarak %51,93 alarak Türkiye ortalaması %51,4 olarak katkı sağlayan ilçe konumuna yükseldik. Yine bu 3 yılın ardından, Milletvekilimiz ve İl Başkanımızın destekleriyle Kapaklı’ya Devlet Hastanesi yapımı sözünü Sağlık Bakanlığı ile görüşerek aldık. Ulaştırma Bakanı ile yaptığımız görüşmelerde Kapaklı’nın girişinde trafik olarak ciddi sıkıntı yaratan Yıldızkent kavşağına dair söz aldık. Kapaklı’da Kapalı Spor Salonu yapacak yerimiz yok. Maalesef mevcut okullarımızın alanlarına Spor Salonu yapıyoruz. Bazıları ‘’yer var’’ diyor. Yer var fakat Yeşil Alan uygulamasından dolayı ya hisse var ya park yapılmış ya da inşaat yapılmış. İşte okul olarak Namık Kemal Üniversitesi’nde yaptığımız görüşmelerde 10 trilyonluk bütçe ayrılmış ama yine maalesef yüksekokul yaptırmak adına yerimiz yoktur. 2018 yılında da 7 tane okul yapılması için onay alınmıştır.’’ dedi.

‘’AND İÇTİM, BU ADAMI YIKACAĞIM!’’

Bezgin kongre konuşmasında 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylarda belediyenin sergilediği bir tutumu eleştirirken, ‘’Bakın dedik, ülkemiz zor bir süreçten geçiyor, insanlardaki provokasyona mahal vermemek adına, hepimizin verdiği vergilerle Kapaklı Belediyesi Sesli Zabıta Aracı’nı istedim, inanın vermedi. Bu isteğimiz havada kaldı. Ben yine namusum ve şerefim üzerine konuşuyorum kimi aday gösterirlerse göstersinler bu adamı yıkmak için and içtim, canımla başımla bu adamı yıkacağım. ‘’ sözlerini kaydetti.

‘’ŞIMARIK OTURULAN O KOLTUKLAR BİZİM HİZMET KOLTUKLARIMIZ OLACAK’’

Kongredeki konuşmacılar arasında Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün de vardı. Akgün, Salih Bezgin gibi belediyeyi hedef göstererek şu sözleri kaydetti; ‘’ Biz 250 kişilik bir spor salonu sözü verdik. Ama belediye yer bulamamış. Merak etmeyin 2019’dan sonra biz çatır çatır yer buluruz! Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ama bu 2. Kongreden sonra sabah kalkıp 24 saat çalışarak Ak Parti’ye katılımı %30 %40 daha fazlalaştırarak 2019’da Şımarık olarak oturulan o belediye koltukları bizim hizmet koltuğumuz olacak diyorum!’’

‘’DAHA BAŞARILILAR OLABİLİRDİ AMA YÜCE RABBİM ONA NASİP ETTİ’’

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ise konuşmasında bu işin bir başarı değil nasip işi olduğundan bahsetti. İfadelerinde Yel, ‘’ Değerli arkadaşlar Kapaklımız Anadolu’nun yiğit, mert insanlarıyla; Balkanlar’ın hoşgörülü, saygılı insanlarını bir arada bulunduran bir ilçemiz. Helal lokma için gecesini gündüzüne katan Kapaklı’da olmak, ve Trakya’nın gururu olarak Ak Parti sancağını her zaman en üstte dalgalandırmış Kapaklı Teşkilatı ile beraber olmak bize müthiş bir mutluluk ve gurur vermekte. Bu kongremizde de birlik ve beraberliğimiz git gide güçlenecek. Şentop hocamızın da dediği gibi ’Makamlar da rızık gibidir. Yüce rabbim kime isterse ona verir, bazısına verir bazısına vermez.’ Ben çok yetenekli olduğum için Ak Parti Grup Başkanvekili olmadım. Yüce rabbim bunu nasip ettiği için oldum. Benden daha başarılı kardeşlerimiz de olabilir ama yüce rabbim bana nasip etti. İşte ben de burada aynısını aktarmak istiyorum. Bugün Salih Başkandan da çok iyisini yapabilecekler başkan olabilirdi, ama yüce rabbim ona nasip etti. İşte biz de bu yüzden birbirimizle didişmeden, omuz omuza mücadele ederek ilerlemeyi benimsememiz gerekiyor. Bu kongreden sonra tüm dargınlık ve kırgınlıkların burada kalması gerekiyor. Çünkü bu dava benlik davası değil, bu dava Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlere göstermiş olduğu yolda milletimize hizmetkar olma davasıdır. Bu yüzden birbirimize engel olmadan devam etmek zorundayız.’’ sözlerini kullandı.

“AK PARTİ SANCAĞINI DİKİYORUZ”

Aynı şekilde yerel seçimlerde Kapaklı Belediyesi’ni Ak Parti olarak almayı hedeflediklerine de değinen Yel, ‘’Kapaklı her zaman gururumuzdu, her zaman da gururumuz olmaya devam edecek. Bunun en güzel örneği de 2019 Seçimleri olacak. Referandumda böyle güzel bir sonuç getirmiş teşkilatımız, belediyeyi alamazsa bu bizim içimizdeki fitne ve fesattan olacaktır. Sakın ola ki fitne ve fesatçılara yer vermeden, ama yönetimi de denetleyip daha iyi çalışmasını sağlayarak yolumuza devam etmeliyiz. Eğer bunu yaparsak ben inanıyorum ki Genel Seçimlerde göstermiş olduğumuz başarının daha fazlasını göstererek Kapaklı Belediyesi’nin çatısına Ak Parti sancağını dikiyoruz!’’ sözlerini kaydetti.

‘’11 İLÇEYİ CHP’NİN ELİNDEN ALACAĞIZ!’’

İl Başkanı Cüneyt Yüksel ise yerel seçimlerde sadece Kapaklı değil tüm Tekirdağ ilçelerinin hedef olduğunun altını çizdiğini şu sözlerle belirtti; ‘’Yaklaşık 2.5 milyon Trakya, herkesin gözü bizim üzerimizde. Biz gecemizi gündüzümüze katacağız, biz bir ve beraber olacağız. Allah’ın izniyle 11 tane ilçeyi bu CHP’nin ellerinden alacağız, ardından Büyükşehir’i ele alacağız. Vanlısı, Muşlusu, Trakyalısı kim varsa Allah için söylüyorum bu yönetim şeklini hak etmiyor. Benim Reisim 1.4 katrilyon gibi bir hibeyi bu belediyeye harcıyor ve bu paranın hizmet olarak dönmesini bekliyor. Pazartesiden itibaren teşkilatları güçlendireceğiz, kapı kapı gezeceğiz, bir ve beraber mücadele edeceğiz. 2019 Kasımında yapılacak Genel Seçimlerde Kapaklı’nın %52 oyu, %60 olması gerekiyor. Biz birlikte olursak bizi kimse yıkamaz. Çünkü bizim insanlarımız bizi biliyor, sevdamızı biliyor, davamızı biliyor. Bu yüzden biz birbirimize rakip olmayacağız.’’

‘’KİMİNLE BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİMİZE DİKKAT ETMEMİZ LAZIM!’’

Kongre konuşmacıları arasında bulunan Ak Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Şentop ise yerel seçimlerde kaybedenin Ak Parti değil Kapaklı olduğunu belirtti. Şentop, ‘’Bütün Türkiye’de teşkilatlarımızı yapılandırırken, bu kongreleri yaparken neyi hedefliyoruz? 30 Mart’ta yapılacak Yerel ve 2019’daki Genel Seçimleri hedefliyoruz. Bütün hedefimiz gecemizi gündüzümüze katarak, hem yerel hem genel seçimlerde %50’nin üzerinde bir oy alarak Ak Parti’yi önce yerelde sonra genelde iktidara taşımak. Tabi Kapaklı’da işimiz kolay, anket yaptığımız zaman %50’nin üzerinde çıkıyor. Kapaklı Trakya’nın 1.si oldu. Belediye kimde? Dışarıdan biri gelse baksa anket sonuçlarına, Belediyeyi Ak Parti’de sanır. Peki belediye neden Ak Parti’de değil? İşte bunun sebebiyse başlarken ifade ettiğimiz hususlar. Bizim rakibimiz yok, bizim rakibimiz kendimiz. Bizim temel prensibimiz her gün bir önceki günün daha ilerisi olmalı. Biz şahsımız olarak siyaset yapmıyoruz, biz kendi ismiyle siyaset yapan insanlar değiliz. Yeniden söylüyorum biz davamız için, partimiz için şahsi hesaplarını bir kenara bırakmakla mükellef olmalıyız. Aksi taktirde bu topraklarda yaşayan herkes, yani biz bunun zararını göreceğiz. Ne oldu Belediye’yi kaybettik burada? Kaybeden Kapaklı oldu. Dolayısıyla bu tarihi süreçlerde bizim doğru durmamız ve kiminle birlikte yürüyeceğimize dikkat etmemiz lazım. Ben 2. Olağan Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum, hepinize teşekkür ediyorum.’’

Ayrıca kongreye katılamayan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ve Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Alpay’da mesaj yollayarak kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundular.