Ak Parti Tekirdağ Milletvekili, Milli Savunma Komisyonu ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Metin AKGÜN, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı Dolayısıyla Kutlama Mesajı Yayınladı.

Akgün mesajında, "Türk Basınında ilk şahsi ve özgür gazetesi olan Tercüman-ı Ahval gazetesi Ağah Efendi ve İbrahim Şinasi tarafından 21 Ekim 1860 yılında yayın hayatına başlamıştır.Ülkemizde 21 Ekim ,Gazeteciler Bayramı olarak benimsenip kutlanmaktadır.

Gazetecilik görevinin kamu hizmeti olduğunu idrak eden basın mensubu arkadaşlarım, bu zor ve meşakkatli görevin, layıkıyla üstesinden gelmektedirler.

15 Temmuz gecesi, milletimizi bilgilendiren basın mensuplarımız, hain darbe girişiminin başarısız olmasında önemli rol almışlardır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın çağrılarını milletimize hızlı bir şekilde ulaştırarak, vatandaşlarımızın darbeye karşı refleks oluşturmasını sağlamışlardır.
Halkı doğru ve aydınlatıcı bilgilerle yapılması gerektiğini bilen ve bu uğurda kamu hizmeti veren tüm muhabir, kameraman, foto muhabiri, köşe yazarı ve teknik işlerden sorumlu medya çalışanlarını tebrik ediyor, 21 Ekim Gazeteciler Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum." ifadelerini kullandı.