Samsun Vezirköprü İlçesinde Düzenlenen 12. Kunduz Yayla Şenliklerinde 280 bin TL ile 3. kez ağa seçilen ilçemizin genç ve başarılı iş adamlarından Bilal Acar altın kemerin sahibi oldu.

TRT SPOR VE TEK RUMELİ CANLI YAYINLADI

Güreşseverlerin büyük ilgi gösterdiği yağlı güreş şenliklerine Kapaklı ilçemiz ve Trakya bölgesinde yaşayan güreşseverler de büyük ilgi gösterdi. İlçe kaymakamı Mehmet Al Gürbüz ün yanısıra birçok siyasetçi, STK temsilcisi ve işadamı Kunduz yayla şenliklerine katılarak Bilal Acar'a destek verdi. Güreşlerde Kırkpınar'da tam 55 yıldır cazgırlık yapan, başcazgır Mehmet Tura (Pele Mehmet), başpehlivanları güreşseverlere tanıtırken, söylediği manilerle tribünleri coşturdu. Şenlikleri TRT Spor ve Tek Rumeli TV canlı yayınlayarak milyonlara ulaştırdı.

40 BİNE YAKIN GÜREŞSEVER KATILDI

9 Temmuz Cumartesi günü Kunduz yaylasında düzenlenen şenliklere eski devlet bakanı Kürşat Tüzmen, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Hasan Basri Kurt, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kapaklı kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, eski Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, Kapaklı belediye meclis üyeleri İbrahim Aktürk, İrfan Demir, iş adamları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, bürokratlar ve 40 bine yakın güreşsever vatandaş katıldı.  Programa katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesaj, güreş alanında bulunanlara okundu.

600 PEHLİVAN KOL BAĞLADI

12.’si düzenlenen Kunduz Yağlı Güreşleri er meydanında toplam 600 pehlivan kol bağlarken, 42 pehlivan ise başpehlivanlık mücadelesi verdi. Kırkpınar’ın ünlü isimlerinin yer aldığı başpehlivanlık müsabakalarında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Finalde rakibi Serhat Balcı’yı yenen Recep Kara başpehlivan oldu. Güreşlerde favoriler arasında gösterilen Şaban Yılmaz ve İsmail balaban gibi isimlerin ilk turda elenmeleri ise hayal kırıklığı yaşattı.

AĞALIK KOÇUNU JANDARMA’YA BAĞIŞLADI

Güreş şenliklerinin olmazsa olmazı ağalık seçimlerinde ise aslen Vezirköprülü olan Kapaklı ilçemizin genç ve başarılı işadamlarından Bilal Acar, üst üste üçüncü kez ağalık yarışını kazanarak altın kemerin sahibi oldu. Acar, 280 bin TL ile 3. Kez ağalık yarışını kazanan isim oldu. Acar’ın ağalığını yaptığı dönem içerisinde Kırkpınar güreşlerini aratmayacak bir seviyeye çıkan Kunduz güreşleri bu yıl ülke genelinde büyük ses getirdi. Ağalık yarışının ardından kendisine hediye edilen ağalık koçunu Vezirköprü İlçe Jandarma Komutanlığı’na armağan eden güreş ağası Bilal Acar, vatan için şehit olan kahraman şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize acil şifalar diledi.

VEZİRKÖPRÜ SEMAVERİ HEDİYE ETTİ

Güreş ağası Bilal Acar tarafından eski devlet bakanı Kürşat Tüzmen, Kapaklı kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis’e günün anısına Vezirköprü ilçesinin simgesi olan Vezirköprü Semaveri hediye edildi.

“KUNDUZ KABINA SIĞMIYOR”

Şenliklerde konuşan Vezirköprü belediye başkanı İbrahim Sadık Edis, Kunduz yaylasının tarihi bir güne şahitlik ettiğini söylerken, “Bugün güreşçilerimiz sahaya sığmıyor, seyircilerimiz tribünlere sığmıyor. Kunduz kabına sığmıyor. Vezirköprü bugün ben buyum diyor. Bu sizlerin sayesinde oldu, sizlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

“ARTIK GURBETTE GÜREŞMEYELİM”

Ödül töreninin ardından konuşan başpehlivan Recep Kara ise Yağlıgüreş müsabakalarında Samsun ve Samsunlu sporcuların büyük başarılar kazandıklarını söyledi. Bu başarılara rağmen Samsun’da bir spor kulübü olmamasından dolayı birçok başarılı sporcunun farklı illerde, farklı kulüplerde mücadele verdiklerini söyleyen Kara, “Doğma büyüme Samsunluyum. Bu sahalara istendiği zaman trilyonlar harcanabiliyor ama buralarda güreşecek babayiğit pehlivanlar gerek. İstenildiği zaman oluyor, bu toprakların mayasında var burada niye bizim bir kulübümüz olmasın. Burada ne dünya şampiyonları çıkar. Buralarda kulüplerimiz olsun. Buraların çocukları dışarıya gitmesin bir kulüp kurulsun. Bizler bu kulüp adına güreşelim. Bizlerin artık son dönemlerimiz ama bizden sonra gelecek gençlerimizin önünün açılması için destek olunması lazım” dedi.

kunduz-guresleri-bilal-acar kunduz-guresleri-bilal-acar1 kunduz-guresleri-bilal-acar2 kunduz-guresleri-bilal-acar3 kunduz-guresleri-bilal-acar4 kunduz-guresleri-bilal-acar5 kunduz-guresleri-bilal-acar6 kunduz-guresleri-bilal-acar8 kunduz-guresleri-bilal-acar9 kunduz-guresleri-bilal-acar10