Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü okulu tarafından öğrencilerin empati kurma, hayal güçlerini geliştirme, yaratıcı düşünmelerini sağlamak amacıyla “Hayalim Senin Olsun” adlı proje düzenlendi. Anaokulu öğrencilerinin en sevdiği ve hayal ettiği oyuncağı çizmesiyle birlikte bu oyuncaklar veliler tarafından gerçeğe dönüştürülerek üç boyutlu hale getirildi.

İHTİYAÇ SAHİBİ OKULA KARGOLANDI

Öğrencilerin hayaliyle ve velilerin emeğiyle yapılan 144 adet oyuncak ilk olarak tüm öğrencilerin görmesi amacıyla sergilenirken ardından ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen Şanlıurfa İlindeki bir okula gönderilmek üzere kargolandı.

Halil Vardı: En kısa sürede okulumuzu kazandıracağız Halil Vardı: En kısa sürede okulumuzu kazandıracağız

“ÖĞRENCİ VELİLERİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPILDI”

 Düzenlenen projede emeği geçen herkese teşekkür eden Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü Anaokulu Müdürü Murat Bekdaş, “Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü Anaokulu öğrenci, öğretmen ve velileri çok anlamlı bir projeye imza attılar. Öğrencilerin empati kurma, hayal güçlerini geliştirme, yaratıcı düşünmelerini sağlama gibi birçok amacı barındıran projeyle öğrenci velileriyle de işbirliği yapıldı.

“EMPATİ KURMALARI SAĞLANDI”

 ‘’Hayalim Senin Olsun’’ adı verilen proje ile anaokulundaki öğrencilerle evlerindeki oyuncaklarla alakalı sohbet edilerek, ülkemizin bazı okullarındaki arkadaşlarının bu imkanlara sahip olmadıkları, oyuncakları olmadığından söz edildi. Bu sayede öğrencilerin empati kurmaları sağlandı.

“HAYAL ETTİKLERİNİN RESİMLERİNİ ÇİZDİLER”

Ardından çocuklara en sevdikleri ve hayal ettikleri oyuncakların resimlerini çizmeleri ve bu oyuncakların imkanı olmayan arkadaşlarına hediye edileceği söylendi. Bu duruma çok sevinen öğrenciler hayal ettikleri resimleri çizdiler. Çizilen resimler velilere ulaştırılarak belirlenen zaman diliminde bu hayalleri gerçeğe dönüştürerek üç boyutlu oyuncaklar yapmaları istendi.

“YAPILAN OYUNCAKLAR SERGİLENDİ”

144 velimizin katıldığı proje ile veliler de sürece aktif olarak katılarak çocuklarıyla beraber bu hayal edilen oyuncakları gerçeğe dönüştürdüler. Süreç sonunda ortaya çıkan birbirinden güzel 144 adet oyuncak çocukların çizmiş oldukları resimlerle yan yana sergilenerek bütün öğrencilerin görmesi sağlandı.

“ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”

Sonrasında ise bu oyuncaklar daha önceden ihtiyacı olduğu belirlenmiş olan Şanlıurfa ilindeki bir okula gönderilmek üzere öğrencilerle birlikte paketlenerek kargoya verildi. Projede emeği geçen bütün öğrenci, veli ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz” dedi.