Kapaklı Halk Eğitim Merkezi Tarafından Düzenlenen “Aşçı Çırağı” Yetiştirme Kursu 40 Kursiyerin Katılımıyla Başladı.

EĞİTİM 272 SAAT SÜRECEK

15’i Erkek 40 kursiyerin katılımıyla devam eden “Aşçı Çırağı” Yetiştirme Kursunda kursiyerler, yemek yaparak hünerlerini sergiliyorlar. Haftanın 4 günü (Pazartesi, Çarşamba, Cuma, Cumartesi) günleri günde 2 saat eğitim gören kursiyerler, toplam 272 saat sürecek olan eğitimin sonundan Aşçı Çırağı sertifikası almaya hak kazanacaklar.

EĞİTİM 13 MODÜLDEN OLUŞUYOR

Rezan İnci eğitmenliğinde gerçekleşen kursta kursiyerler, 13 Modülde eğitim görecekler. Türk Mutfağından ve Dünya mutfağından yemeklerinde yapıldığı kursta kursiyerler, Kişisel bakım, İşe hazırlık, Sanitasyon, Yiyecek İçecek hizmetlerinde HACCP,  Bulaşık Yıkama ve Çöp atımı, Besin öğelerinin kaynaklarını seçmek, Besin gruplarından günlük porsiyon miktarlarını tespit etmek, Sebzeleri uluslararası şekillerde doğrayarak pişirmeye hazırlamak, Sebze garnitürleri hazırlamak, Fond hazırlamak ve çorbaları pişirmek, Yumurtadan yiyecekler hazırlamak ve basit tatlılar yapmayı öğrenecekler.

İŞ BULMA FIRSATI!

Kursu başarıyla tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler; Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, Kurum mutfaklarında, Kafeterya, bar ve restoranlarda, Yemek fabrikalarında ve Ulaşım araçlarının yiyecek, içecek üretim ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilecekler.