15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Tekirdağ’da yapılan atamalar ‘bu kadar da olmaz’ dedirtmeye devam ediyor.

15 Temmuz sonrası ‘bu kadar da olmaz’ dedirten atamalar ve FETÖ konusunda yaşanan bazı hadiseler şöyle:

2015 yılında hakkında FETÖ/PDY’den soruşturma açılan bir isim Ak Parti İl Başkanlığı’na atandı. Görevi başındayken 2017 yılında AKLANDI!

2017 yılında Tekirdağ’da Ak Parti İlçe kongrelerinde haklarında FETÖ/PDY’den dava açılan, yurtdışı yasağı konulan isimler görevlendirildi, bazıları ilçe başkanı yapıldı.

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı’nın FETÖ/PDY üyelerini savunduğu ortaya çıktı. İl Başkanı  ‘Kellemi veririm Sevilay’ı yedirtmem’ dedi. Av. Sevilay, baskılara dayanamadı istifa etmek zorunda kaldı.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü FETÖ/PDY’den gözaltına alındı. Denetimli serbestlikle serbest kalan rektör, hiç bir şey olmamış gibi görevine devam etti. (Rektör son günlerde çok tartışılan Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün atadığı isimlerden)

Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Başmüdürü Fevzi Kıran, Üniversiteye yapılan FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alındı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Kıran, NKÜ Hastanesinde alkış ve çiçeklerle karşılandı. Hiç bir şey olmamış gibi görevine devam etti.

Yine aynı üniversitede görev yapan Fevzi Kıran’ın kızı Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Elif Kıran, FETÖ/PDY kapsamında gözaltına alındı. Daha sonra serbest kalan Elif Kıran görevine devam etti.

Tekirdağ İl ve İlçe teşkilatlarında FETÖ derneklerini kuran ve bu derneklere üye olanlara yer verildi. Teşkilatların büyük bir çoğunluğu bu isimlerden oluşturuldu.

FETÖ’nün yurtiçi, yurtdışı gezilerini düzenleyen ve bu gezilere katılanlardan bir tanesi İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanırken, bir diğeri İl Milli Eğitim Müdürü yardımcısı oldu.

Tekirdağ’da bir hastanede Müdür yardımcısı olarak görev yapan ve eşi FETÖ’den yargılanan diğer bir isim ise Trakya’da başka bir ilde İl Sağlık Müdürü oldu.

Tekirdağ’da buna benzer birçok atama ve görevlendirme oldu. Şimdi bunları gören ve bilen vatandaşlar, haklı olarak sesini yükseltmeye ve tepki göstermeye başladı.

Vatandaşın talebi net; FETÖ/PDY konusunda SİCİLİ TEMİZ ve bu mücadelede devletinin, milletinin yanında olacak insanları görmek istiyor. Peki vatandaşın bu haklı talebi karşısında bu eleştirilere maruz kalanlar ne yapıyor? Tek yaptıkları bu haklı eleştiride bulunan vatandaşları hainlikle, fitnecilikle suçlamak ve ’eleştiriler partiye, davaya zarar veriyor’ diyerek partiyi kendilerine kalkan olarak kullanmak. Ama herkes biliyor ki asıl teşkilata ve davaya zarar verenler tüm bu eleştirilerin odağında olan isimlerdir.

Artık mızrak bu çuvala sığmıyor. Vatandaşlar gün geçtikçe sesini daha çok yükseltiyor ve haykırıyor. “15 TEMMUZ SONRASI TEKİRDAĞ BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM TRAKYA BÖLGESİ’NDE KAMUYA VE TEŞKİLATLARA YAPILAN ATAMALAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLSİN. VARSA HAİNLER TEMİZLENSİN”