Başakşehir Koleji Ortaokulu öğrencileri, ‘Müzik Şöleni isimli etkinliklerini velilerin beğenisine sundu.

16 Ocak 2018 Salı günü saat 19:00’da Özel ÇOSB Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Başakşehir Koleji öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Dinletide 1’den 8. Sınıfa kadar birçok öğrenci kendilerine has enstrümanlarla müzikal yeteneğini velilerin ve davetlilerin beğenisine sundu. Düzenlenen etkinliğe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sait Beydoğan, Başakşehir Koleji Kurucusu Mustafa Dursun, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

3 YILLIK GELENEK

Programın açılış konuşmasını Başakşehir Ortaokulu Okul Müdürü Aylin Arda yaptı. Müziğin öneminden bahsederek sözlerine başlayan Arda, şunları söyledi; ‘’3 yıldır artan coşku, istek ve azimle hazırladığımız müzik programımızda bu yıl da öğrencilerimiz bize unutulmaz anlar yaşatacak. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki diğer sanat dallarındaki gibi müzik de, kalbe ve ruha dokunan bir sanattır. Araştırmalar gösteriyor ki müzik seven çocuk; insanı sever, toplumu sever, yaşamı sever ve eşsiz bir ruh kazanır. Müzik bir güzellik ve eğitim aracıdır. İnsanı yumuşatarak geliştirir. Müzikte bir enstrüman çalmak, dans etmek bize mutluluk verir. Müzik, özellikle çocuklarda duygusal, sosyal, fiziksel ve zihinsel açıdan çok etkilidir. Müzik, beynimizi harekete geçirir. Bu yüzden daha iyi beyin faaliyetleri için araç olarak da kullanılabilir. Bu gayede çocuklarını müziğe yönlendiren siz değerli velilerimi gönülden tebrik ediyorum.’’

‘’SİZLER YARINIMIZIN SAHİBİSİNİZ’’

Ardından öğrencilerine seslenen Arda, ‘’Sevgili çocuklar, sizlerin de müzikle uğraşması yarınlarınızı daha güzel şekillendireceğinizin ifadesidir. Yılmadan, her gün artan bir şekilde çalışarak kendinizi daha aktif bir hale getirecektir. Kim bilir, belki geleceğin müzik dehaları yetiştiriyoruzdur. Başakşehir Koleji ailesi olarak her türlü çalışmamızda olduğu gibi müzikle ilgili çalışmalarda da her zaman yanınızdayız. Çocuklar, unutmayın ki sizler yarınlarımızın sahibisiniz. Bilmeniz gereken şeyler var tabiî ki de. Dürüst olmak, çalışkan olmak, vatan ve bayrak sevgisi bilmek, beraber olmak ve bir birey olmaktır; sorumluluk nedir bilmektir.’’ dedi.

MİNİKLERDEN MELODİKA!

Başakşehir Ortaokulu Okul Müdürü Aylin Arda’nın konuşmalarının ardından etkinlik, 1.,2. ve 3. Sınıf öğrencilerinin melodika dinletisi ile başladı. Minikler mızıka, davul, trampet ve diğer çalgı aletleri ile bir bando ekibini aratmadı. Miniklerin müzikal gösterisi, velilerin beğenisini kazanmaya yetti.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Miniklerin gösterisinin ardından, ortaokul öğrencileri piyanonun başına geçti. Öğrencilerinin piyano başındaki gösterilerini an be an kameralarına kaydeden veliler, dinletilerinin ardından ise çocukları ayakta alkışladı.

Haber: Furkan BOLAT