Başakşehir Koleji Öğrencileri, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında büyük bir başarıya imza attı.

Başakşehir Koleji'nde düzenlenen kahvaltıda yerel basın mensupları ile bir araya gelen Başakşehir Koleji Kurucusu Mustafa Dursun, kesin olmayan istatistik verilerine göre öğrencilerinin oldukça başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirtti.

mustafa_dursun_basaksehir_koleji_kapakli“BİZİ ZİYADESİYLE MUTLU ETMİŞTİR”

Sonuçların kendilerini oldukça mutlu ettiğini belirten Dursun, “2016/2017 eğitim öğretim yılı Kasım ayında yapılan TEOG sınavı ile kesin olmayan istatistik verilerine göre Başakşehir Koleji olarak başarımızın tescillenmesi ve bölgedeki zirveyi kimseye bırakmamak bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Unutulmamalıdır ki zirveye çıkmak zordur ama orada kalmak daha zordur.

Bu yılki sınav 24 Kasım Öğretmenler Gününe denk gelmesi hasebiyle öğrencilerimiz, öğretmenlerine en güzel hediyeyi vermişlerdir. Bu başarıda emeği geçen başta öğrenci ve öğretmenlerimiz olmak üzere velilerimize ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Başarı ekip, süreklilik ve inanç işidir. Tüm ekip arkadaşlarımız başarıya inanmış ve kenetlenmişlerdir. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum.” Dedi.

“BÜYÜK BAŞARIDA PAY SAHİBİ OLDULAR”

Sınavda elde edilen sonuçları açıklayan Dursun, “İstatistik olarak sonuçlara göz atacak olursak; 120 soruda ilk 10 öğrencimizin ortalaması 117,5, ilk 20 öğrencimizin ortalaması 114,95, ilk 30 öğrencimizin ortalaması 111,8, ilk 40 öğrencimizin ortalaması 106,75 ve okulumuzun genel ortalaması 97.92 olarak tüm öğrencilerimiz bu büyük başarıda pay sahibi olmuşlardır.

“SAYISAL DERSLERDE DİKKAT ÇEKEN BAŞARI”

Ayrıca öğrencilerimizin %64’ü en az bir dersten tüm soruları doğru yanıtlayarak, okulumuzun geçen yıl almış olduğu TEOG başarısını arttırarak sürdürmüşler ve başarının tesadüf olmadığını, disiplinli çalışmanın bir neticesi olduğunu göstermişlerdir. Yine öğrencilerimizin yüzde 52’si Fen bilgisi sınavındaki tüm soruları doğru yanıtlayarak, sayısal derslerinde dikkat çeken bir başarıya imza atmışlardır.

“TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Bu sonuçla Türkiye’de bir ilk olan ve sadece Başakşehir Koleji'nde uygulanan Çapraz Eğitim sistemiyle Her derse iki branş öğretmeninin girmesinin de ne kadar doğru bir tercih olduğunu kanıtlamıştır.” Dedi.

basaksehir-koleji-teog-basarisi