Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün sorunlarını anlatmak ve hükümetten Çerkezköy’e yapması gereken yatırımlar hakkında bilgi vermek amacı ile Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın ardından MHP İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Başkan Akay’a MHP İlçe Teşkilatı ziyaretinde CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı eşlik ederken, Vahap Akay’ı MHP İlçe Başkanı Koray Önsel ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.

akay-mhp-ziyaret (1)SORUNLAR HEPİMİZİN SORUNU
Çerkezköy’ün sorunları ile bunlara getirilecek çözüm yolları için hazırladığı dosyayı ve Çerkezköy Belediyesi’nin yaptığı yatırımları MHP İlçe Başkanı Koray Önsel’e sunan başkan Akay, “Bu sorunlar hepimizin sorunu. Çözümü için birlikteliğe, birlikte hareket etmeye ihtiyacımız var. Bundan sonra da çeşitli platformlarda bir araya gelmeye hazırız. Tek amacımız Çerkezköy’ün en iyi hizmeti alması, mevcut olan sorunları da aşması” diye konuştu.

HİZMET ALMADA GERİLERDEYİZ
Anadolu’nun değişik il ve ilçelere gittiklerinde gördükleri Devlet yatırımlarını görünce Çerkezköy’deki eksikleri daha iyi gözlemlediklerini belirten Akay, Çerkezköy ve Tekirdağ’ın vergi vermede üst sıralarda ama hizmet almada çok gerilerde olduğunu belirterek, Çerkezköy ve Tekirdağ’da yaşam standartını yükselten ciddi yatırımların yapılması gerektiğini belirtti.

EĞİTİM YATIRIMI PLANLAMASI YOK
İlçemizin bir yılda nüfusunun 10 bin arttığını ve bu nüfus artışının karşılığının en az 1 yeni okul olduğunu kaydeden Akay, “Maalesef hayırseverler dışında bir okul yatırımı ve planlaması yok. Bu konunun yüksek sesle konuşulması, dillendirilmesi lazım. Eğitim ve öğretim yatırımı noktasındaki eksikliklerin dile getirilmesi gerekiyor” dedi.

TREN SEFERLERİ TIKANIP KALDI
Çerkezköy’ün demir yolu ve tren seferleri konusunda tıkanıp kaldığını ve tren seferlerinin İstanbul’a ne zaman başlanacağının henüz belirsiz. Yine Devlet Demiryolları ile ilgili Namık Kemal Bulvarı ve İstasyon Hemzemin Geçiti’nde yeni yatırımların ve projelerin hayata geçmesi gerekiyor.

KIZILPINAR’DAKİ KÖPRÜ REVİZE EDİLMELİ
Muhtemel su taşkınlarına karşı Kızılpınar girişindeki köprü revize edilmeli. Köprü Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluk alanı içerisinde bulunuyor. Dere ıslah çalışması da kamulaştırma ve diğer çeşitli nedenlerle yapılamıyor. Ancak, bu köprünün bir şekilde revize edilmelidir” dedi.

MHP İLÇE BAŞKANI TEŞEKKÜR ETTİ
Ziyaretinden dolayı başkan Vahap Akay’a teşekkür eden MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, Kızılpınar’daki ışıklarda üst geçit ihtiyacının bulunduğunu, Küçük Sanayi Sitesi’nde sıkıntıların yaşandığını, ana cadde ve sokaklarda esnafların kaldırım işgalinde bulunduğunu, Kızılpınar’da hala devasa inşaatların yapıldığını ve bunun neye göre yapıldığını, Çerkezköy’de yaşayan insanları ilçede tutmak için daha fazla yeşil alan ve parklara önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Çerkezköy’ün faydasına, yararına olacak her çalışmayı önemsediklerini ve destek olduklarını belirten MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, Anfi Tiyatro yanına yapılan modern durağın benzerlerinin diğer mahalle ve sokaklara da yapılmasını, ayrıca mezarlıklarda Taziye Evi yapılmasını istedi.

Çerkezköy için herkes ile bir araya gelebileceklerini ve düşüncelerini paylaşabileceklerini ifade eden MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy Belediyesi’nin ciddi bir borç yükü ile teslim alındığını da hatırlatarak, “Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah güzel çalışmalar ve projeleri hayata geçirirsiniz” diyerek sözlerini tamamladı.