Kapaklı Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Kazak Gölü Er Meydanı kıyasıya güreşlere sahne oldu.

Kapaklı Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Kapaklı Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri, 20 Ağustos 2017 Pazar günü Kazak Gölü Mesire Alanı’nda yapıldı. Tüm Kapaklı halkının davetli olduğu organizasyonda pehlivanların er meydanındaki güreşleri, halk tarafından büyük bir coşkuyla izlendi. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı güreşlerde başpehlivan Samsunlu Şaban Yılmaz olurken, Güreş ağalığını ise Samsunlu iş adamı Salim Vuran 59 bin TL ile aldı.

ALAN DOLDU TAŞTI

Kazak Gölü Mesire Alanı’nda düzenlenen güreşlere Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş, Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kaya Aşçı, Vezirköprü Kunduz Güreş Ağası Bilal Acar, Havza Güreşleri Ağası Bayram Dağlı, Samsun Ladik Güreş Ağası İbrahim Ünsal, Sinoplular Derneği Güreş Ağası Halil İbrahim Demirel, Kapaklı Samsunlular Derneği Şölen Ağası Şenol Batum, Siyasi parti ve STK’ların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

‘’DESTEK GELİRSE DEVAM EDECEĞİZ’’

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ‘’Hepinize bugün burada toplandığı için teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ilçemiz belde olmaktan yükselen bir ilçe ve bu nedenle biz yeterli ödenekleri alamıyoruz. Ben açık konuşayım aslında bu sene böyle bir etkinlik yapmayı planlamıyorduk fakat değerli iş adamlarından Bilal Acar yanıma gelerek böyle bir etkinliği yapmam konusunda beni destekleyeceklerini söylediği için yaptım. Ben buradan sesleniyorum değerli Kapaklılı hemşerilerim ve iş adamlarının da bu tarz etkinliklerin devam etmesini istiyorlarsa, hepimiz bu taşın altına elimizi koymaya hazırız. Bugün burada emeği geçen herkese ve siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum.’’ sözlerini kaydetti.

‘’GÜREŞ TÜRKİYE’DİR!’’

Organizasyona katılım sağlayan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, güreşin 650 yıllık bitmek bilmeyen bir gelenek olduğundan ve öneminden şu sözlerle bahsetti; ‘’Güreş bizim için bir spordan ötesi. Güreş bu topraklarda ülkeler yıkılsa da şehirler değişse de devam eden bir gelenek. Güreş Türkiye’dir.  650 yıllık bu geleneğimizin sürdüğü bu topraklarda bu organizasyonu sağlayan ve bu geleneği Kapaklı’da da yaşatan herkese teşekkürlerimi sunarken, Ne Mutlu Türküm Diyene diyorum ve hepinize iyi şenlikler diliyorum.’’

KAPAKLI AĞALIĞI TEKİRDAĞ PLAKASINA GİTTİ; 59 BİN TL!

Düzenlenen güreşlerde iş adamları destek amaçlı ağalık sandalyesine oturdu. Tam 30 ağa adayının katıldığı yarışta geçen senenin ağası Yakup Torun sonlara doğru yarıştan çekilirken, Kasımoğulları İnşaat ve Hafriyat’ın sahibi Salim Vuran ve Sinoplular Dernek Ağası Halil İbrahim Demirel’in sona kaldığı ağalık yarışını Salim Vuran tam 59 bin TL’ye kazandı.

BAŞPEHLİVAN ŞABAN YILMAZ OLDU!

Düzenlenen güreşte 20 kişinin kol bağladığı başpehlivanlık güreşinde, finalde Şaban Yılmaz ile Hamza Köseoğlu güreşti. Kıran Kırana geçen mücadelenin kazananı ise Şaban Yılmaz oldu. Zafer sevincini yaşayan Yılmaz, ‘’Bu sene Kırkpınar’da başpehlivanlık Antalya’ya gitti. Allah nasip ederse seneye biz almayı ümit ediyoruz. Vücudumuz el verdiği sürece güreş tutkumuz devam edecektir. Bizi burada destekleyen tüm halkımıza ve iş adamlarımıza teşekkür ederim.’’ dedi.

Güreşler sonrası konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ise, ‘’Ben geçtiğimiz yıllarda Sinop Vali Yardımcısı olarak görev alırken, Şaban kardeşimiz güreşler için gelmişti. Kazanamadığında ‘’yazık oldu ben destekliyordum’’ demiştim. Kaderin bir cilvesidir ki burada, Kaymakam olduğum ilçede güreşlere katılıp 1. oldu. Kendisini canı gönülden kutluyorum’’ ifadesinde bulundu.

“SAMSUNLULAR KADAR BEN DE MUTLU OLDUM”

Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise şu sözlerde bulundu, ‘’Samsunluların çoğunlukta olduğu ilçemizde, böyle bir güreş etkinliği düzenlenip 1.’nin de Samsunlu bir kardeşimiz oluşu beni ve hemşerilerini mutlu etti.’’ dedi.

SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş ise, ‘’Kayıtlı olduğu yer Kapaklı olan ama kayıtsız bir Samsunlu olan Sayın Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya böyle bir etkinlikte bizleri buluşturduğu için teşekkür edip, hemşerimiz Şaban kardeşimi de tebrik ediyorum.’’ sözlerini kaydetti.

“HER ZAMAN DESTEĞE HAZIRIM”

Etkinliklerin düzenlenmesinde büyük payı olan Kapaklı’nın ünlü iş adamlarından Bilal Acar, ‘’Belediye Başkanımız, Kaymakamımız ve bu organizasyonda emeği geçen tüm iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlar Kapaklımız için çok önemli ve ben bu ilçenin ekmeğini yiyen bir iş adamı olarak gücümüzün yettiğince bu tür organizasyonları destekleyeceğimizi belirtmek ister, hepinize teşekkür ederim.’’ dedi.

Bu yılki Kapaklı Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri etkinliğinin ağası Salim Vuran ise ‘’Katılan, destek olan herkese teşekkür eder, başpehlivanımız Şaban Yılmaz’ı da tebrik ederim’’ dedi.