Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Tarafından Hazırlanan “Anadolu’dan Rumeli’ye” Türk Halk Müziği Konseri Dinleyicilerin Takdirini Topladı.

23 Mayıs Pazartesi günü Saat 20:00’de Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen konsere İlçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye başkanı İrfan Mandalı, Tapu müdürü Gülsüm Kip, Kapaklı Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Meliha Karakaya, Ak Parti İlçe başkanı Salih Bezgin, MHP İlçe başkanı İsmail Türker, Büyükşehir belediye meclis üyesi Akın Yılmaz, SATİVES başkanı Erol Buz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Müzik Öğretmeni Nurşin Tuğba Yıldız Şefliğinde okul öğrencilerinden oluşan koro sahnede gösterdikleri performansla büyük beğeni topladılar. Birbirinden güzel Anadolu ve Rumeli türkülerinin seslendirildiği konserde, gecenin sonunda öğrencilerin performansı ayakta alkışlandı.

belediye-ortaokulu-konser3

Konserin ardından öğrenciler ve korunun şefi Nurşin Tuğba Yılmaz’ı tebrik eden ilçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Öğrencilerimiz gerçekten harika bir konser dinlettiler. Koro şefi Nurşin Tuğba Yılmaz’da çok başarılı bir şekilde koroyu yönetti kendilerini kutluyorum” dedi.

Konser sonrası Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’na katkılarından dolayı belediye başkanı İrfan Mandalı, İş adamları İlhan Turan ve Nurettin Mengübeti’ye plaket takdim edildi.

Programda konuşan belediye başkanı İrfan Mandalı eğitime her zaman destek olduklarını söylerken, “Kapaklı Belediye Ortaokulu futbolda oldukça başarılı sonuçlar aldı. Bizlerde belediye olarak okulumuzu destekledik. 5 yıldızlı otellerde konaklama imkanı sağladık. İl birinciliğinin ardından bölge şampiyonu olan takımımız ardından Türkiye şampiyonasına gitti. Şansız bir şekilde şampiyonaya veda etseler de onlar bizim gönüllerimizin şampiyonu” dedi.

suat-yuksel-konser

  ''ANLAMLI ÇEVRE ; ETKİLİ EĞİTİM ORTAMI'' 

Konser öncesi konuşan okul müdürü Suat Yüksel, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu yönetimiyle, Okul Aile Birliğiyle, mesleğini benimseyen, görevini önemseyen sürekli proje üreten- katkı sağlayan genç, heyecanlı, dinamik Öğretmen kadrosuyla bir bütün olarak; Geleceğe güvenle bakan, sağlıklı, ahlaklı, bilgiyle donatılmış, milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı nesiller yetiştirme amaç ve gayretindeyiz.

Eğitim Kollektif ruh işidir. Birlikte yürüme sanatıdır. Çaba ve emek sarfetmeyi gerektirir. Kollektif Çalışmanın En Güzel Örneğini sergileyen velilerimiz, eğitim dostu hayır severlerimiz, Sayın Kaymakamımız ve Kapaklı Belediyesinin güçlü destekleriyle; Okulumuz bünyesinde 2014 yılı Eylül ayında hayata geçirdiğimiz    ''ANLAMLI ÇEVRE ; ETKİLİ EĞİTİM ORTAMI''  projesini  aynı eğitim  yılı sonunda başarılı bir şekilde nihayete erdirdik.

Süreç içerisinde; ‘’ BAŞARILI OKUL, GÜVENLİ OKUL, SOSYAL OKUL, YEŞİL OKUL’’ çalışmalarımızı gerçekleştirerek kısa zamanda öğrenciye kendini bulma yolunda öncülük eden, Kapaklı'ya nitelikli eğitim çalışmalarıyla hizmet eden, her öğrencisi için ayrı bir özen ve dikkatle, öğrencilerin öğrenme becerilerini geliştirmek kaygısıyla çoklu zeka ve farklı bilgilerin yer aldığı bir okul haline gelmiştir.

Bizler dinamik Öğretmen kadromuzla ;''HER ALANDA BAŞARI'' hedefiyle çalışmaktayız. Bu hedefe ulaşmak için çocuklarımızın okul başarısına ve çevreyle olan ilişkilerine önem veriyor, onlar için en iyi eğitim şartlarını sağlamaya gayret ediyoruz. ‘’EĞİTİM ORTAMINA NİTELİK KAZANDIRMAK, içinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılına adını verdiğimiz ''NİTELİKLİ EĞİTİM ORTAMI'na sahip olabilmek için Okul Aile Birliği, Okul Yönetimi ve öğretmen kadromuzla tam bir uyum içerisinde emek sarfediyoruz.

Öğrencilerimizde öğrenme arzusunu uyandıran, entellektüel bir birikimin kapılarını açan, bilinçlerini harekete geçiren kendileri ve etraflarını çevreleyen dünya hakkındaki sorulara cevap vermelerine imkan veren modern bir eğitim anlayışının oluşması için gayret sarfediyoruz. İşimiz kolay değil ancak şunu çok iyi biliyoruz. '' YÜKSELEN AĞAÇLAR KÖKLÜ AĞAÇLARDIR''.

Okulun, bulunduğu çevreye yön veren, Liderlik eden ve bu çevreden kopmaması gereken en önemli unsurların başında geldiğinin bilincinde olarak, bulunduğumuz bölgede her alanda başarılı sosyal öğrenci yetiştirmeye çalışıyoruz. Birkez daha söylüyorum '''' YÜKSELEN AĞAÇLAR KÖKLÜ AĞAÇLARDIR''.

HER ALANDA BAŞARI DİYORUZ

Yükselen ağacın gölgesinde öğrencilerimiz, Okul Futbol Takımımız MARMARA BÖLGESİ ŞAMPİYONU olmuş, Balıkesir İlinde Türkiye Yarı finallerinde mücadele etmiştir. Bizlere bu gururu yaşatan öğrencilerimi bir kez daha huzurlarınızda gözlerinden öpüyorum, anne babalarını kutluyorum. Hiç bir başarı emeksiz meydana gelmiyor. Kar yağmur çamur öğrencilerimizi bu mücadelede başarıya ulaştıran Beden Eğitimi Öğretmenimi Tebrik ediyorum.

Her Alanda Başarı diyoruz çünkü; Yetenekleri ölçüsünde her öğrenciye fırsat tanıyor, okulumuz bünyesinde oluşturduğumuz RESİM ATÖLYESİNDE geleceğe ressamlar kazandırıyor, Güzel Sanatlar Lisesine öğrenci yetiştiriyoruz.

Her Alanda Başarı diyoruz çünkü;

Öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ve öğrencilerimizin gayretleri ile; Özürlülere Yılda Bir gün Değil Her gün Yanınızdayız dedik. ’’Kır zincirlerini ‘’ etkinliğimizi gerçekleştirerek tüm Türkiye’ye örnek olacak seviyede ‘’3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’’ etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Lösemili Çocuklar Haftasında; Lösemili Kardeşlerini hatırlamalarını ve Paylaşma ruhunu kazandırma amacıyla ‘’LÖSEMİYE KARŞI KARDEŞÇE’’ etkinliğimizi Gerçekleştirdik.

Öğrencilerimizde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini aşılamak ve arttırmak amacıyla Kapaklı Meydanında ‘’1 dakika Okuyoruz’’ Etkinliğinin ikincisini gerçekleştirdik.

Okul Aile Birliğimizin, eğitim dostu hayırseverlerimizin ve Kapaklı Belediyesinin sonsuz destekleriyle sahip olduğumuz  modern konferans salonunda  ''HER ALANDA BAŞARI '' hedefiyle ; öğrencilerimizin kabiliyetlerini sergilemesine imkan sağlayacak; müzik kulübümüz tarafından Halk müziği çalışmaları, tiyatro kulübümüz tarafından tiyatro çalışmalarımız devam etmekte.

Her Alanda Başarı diyoruz çünkü;

Başarılı okul çalışmalarımız kapsamında TEOG sınavına giren 8. Sınıf öğretmenlerimize yönelik ‘’BİREYSEL EĞİTİM DANIŞMANLIĞI’’ uygulayarak öğrencilerimizin sorunlarının kısa vadede çözümü, bilginin arttırılması ve başarılarını amaçlıyoruz. Bu özverili çalışmaları için TEOG grubunda derse giren tüm 8. sınıf öğretmenlerimi teker teker kutluyorum.

EĞİTİM PLANLI BİR SÜREÇTİR. DAYANIŞMAYI VE EMEK SARF ETTİRMEYİ GEREKTİRİR.

2015- 2019 stratejik planımızı sağlam temelli eğitim planı üzerine belirledik, Ulaşılabilir gerçekçi hedeflerimizi saptadık ve hedeflerimizi belirlenen süreçten önce gerçekleştiriyoruz.

Eğitim ortamı ne kadar düzenli ve donanımlı olursa başarımız aynı oranda artacaktır. Bu inançtan hareket ederek nitelikleri arttırılmış okul binasında öğretmen ve öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim-öğretim faaliyeti yapmalarına imkan tanımak, eğitimde fırsat eşitliğini öğrencilerimize sunmak amacıyla Sayın Kaymakamımız Mehmet  Ali GÜRBÜZ’ün destekleriyle  okulumuza modern fen laboratuvarı kazandırdık.

Nitelikli eğitim mücadelemizde bizlere sonsuz heyecan aşılayan, gerektiğinde eğitimin her kademesinde yer alan Sayın kaymakamımıza Kapaklı Belediyesi Ortaokulu ailesinin kaptanı olarak sonsuz teşekkür ediyorum.

Daha yapılacak çok işimiz olduğunun farkındayız, Çünkü biz; Hiç Dinlenmemek üzere yola çıkanların asla ve asla yorulmayacağının bilinciyle çalışıyoruz. Çünkü biz ''HER ALANDA BAŞARI'' diyoruz.” Dedi.

belediye-ortaokulu-konser2 belediye-ortaokulu-konser belediye-ortaokulu-konser6 belediye-ortaokulu-konser5 belediye-ortaokulu-konser4