Samsun Bafra İlçesine Bağlı Bengü Yaylasında Çeyrek Asırdır Düzenlenen “Bengü Yaylası Karakucak Güreşleri” Yoğun Katılımla Gerçekleştirilirken, Bu Yılın Güreş Ağası Kapaklı İlçemizin Önde Gelen İşadamlarından Hasan Acar Oldu.

Samsun Bafra İlçesi Bengü Yaylası'nda Bu Yıl 25.’si düzenlenen geleneksel karakucak güreşlerine Ak Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Kapaklı belediye meclis üyeleri İrfan Demir, İbrahim Aktürk, Karaağaç eski belediye başkanı Dr. Özkan Yücel, Kapaklı Akbank Şube müdürü Murat Solmaz, Kapaklı Belediyesi Zabıta amiri Recep Küçük, Kapaklı Samsunlular Dernek başkanı Mustafa Önder, Kapaklı Samsunlular Derneği Şölen Ağası Şenol Batum, Kapaklı Alaçamlılar Dernek başkanı Muhterem Büyükkeskin, SATİVES başkanı Erol Buz, Ergene Samsunlular dernek başkanı Şükrü Kırıkçı, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GÜREŞ AĞASI 80 BİN TL İLE HASAN ACAR OLDU

Kapaklı ilçemizde yaşayan Samsunluların büyük çoğunluğu da bayram tatilini fırsat bilerek düzenlenen güreşlere katılmak için Samsun Bafra İlçesi’ne geldiler. İlçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve bazı işadamları da güreşlere katılarak mevcut güreş ağası İlyas Yahşi ve yeni ağa seçilen Hasan Acar’a destek verdiler. 20’ye yakın ağa adayının katıldığı ve Kapaklı kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün 25 bin TL’den başlattığı ağalık yarışında 80 bin TL ile yeni ağa Hasan Acar oldu.

YALÇIN SÖZEN BAŞPEHLİVAN OLDU

Güreşlerde 100 güreşçi kol bağlarken, er meydanında kıyasıya mücadeleler yaşandı. Cazgırların manileri ile coşan tribünler gün boyu oldukça çekişmeli güreşler izledi. Başpehlivanlık mücadelesinde finale kalan Yalçın Sözen ile Ferit Keskin karşılaşmasında rakibini yenen Yalçın Sözen başpehlivan oldu.

“BENGÜLÜLER KAPAKLI’YI ÇOK İYİ TANIYOR”

Güreşlerde konuşan Kapaklı kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, güreşlerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken, “Kapaklı ilçesi olarak çok güçlü bir ekip olarak buradayız. Kapaklı kaymakamı ve iş adamları olarak buradayız. Siz Bengülüler Kapaklı’yı çok iyi tanıyorsunuz. Neredeyse her haneden bir Bengülü Kapaklı’da yaşıyor. Çok şükür hepsinin de durumu iyi. İşinde, gücünde kendini ispat etmiş isimler. Bugün köylerine geliyorlar ve köylerine hizmet ediyorlar. Bende iş adamlarımızla birlikte köyünüze gelmekten ve sizleri birde köyünüzde tanımaktan büyük gurur duydum.” Dedi.

hasan-acar-aga-bengu-guresleri9 hasan-acar-aga-bengu-guresleri7 hasan-acar-aga-bengu-guresleri8 hasan-acar-aga-bengu-guresleri6 hasan-acar-aga-bengu-guresleri4 hasan-acar-aga-bengu-guresleri5 hasan-acar-aga-bengu-guresleri3 hasan-acar-aga-bengu-guresleri2 hasan-acar-aga-bengu-guresleri1 hasan-acar-aga-bengu-guresleri hasan-acar-aga-bengu-guresleri10