30 Mart 2014 Yerel seçimlerinin ardından Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı’na atanan Salih Bezgin ve İlçe yönetimi görevden alındı.

Salı Akşamı  AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Aralık ayı ilçe danışma toplantısı sonrası Kapaklı İlçe Teşkilatı’na gelen Ak Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı ve İl Teşkilat Başkanı Avukat Emrah Tunca’nın Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin istifasını aldığı öğrenildi.

"STK VE İŞ ADAMLARI İLE KAVGALI"

Birçok iş adamı ve esnafın yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları ile arası açık olan Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin görevde kaldığı süre içerisinde eleştirilerin odağı haline gelmişti. Son günlerde bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri ve bazı meclis üyeleri ile küfürleşmeye varan tartışmalar yaşadığı iddia edilen İlçe Başkanı Bezgin’in toplantılarda gerekli çoğunluğu sağlamakta zorluk çektiği, parti tüzüğüne göre hukuki olarak bugüne kadar teşkilatın çoktan fesih edilmesi gerektiği ifade ediliyordu.

"TEKRAR BEZGİN Mİ ATANACAK?"

Bezgin ve yönetiminin istifalarının alınmasının ardından Kapaklı kamuoyunda dedikodularda hızla yayılmaya başladı. Kamuoyunda Bezgin’in tekrar ilçe başkanı olarak görevlendirileceği ve yeni yönetim kurmasının isteneceği söyleniyor.

Ak Parti’ye yakın isimler, böyle bir olasılığın gerçekleşmesi durumunda Salih Bezgin’in ilçe başkanlığında Kapaklı’da iyice kan kaybeden Ak Parti’nin büyük zarar göreceğini belirtirken, tüm yaşananlardan sonra Bezgin'in yeniden yönetim oluşturması hem Kapaklı, hem referandum için büyük bir kayıp olarak görülüyor.