Kapaklı İlçemizin tanınmış iş kadınlarından Birsen İnşaat'ın sahibi Birsen Bulut, toplumda hızla artan kadın mağdurlarının kanayan bir yara haline geldiğini belirterek Kapaklı'ya kısa zamanda bir kadın sığınma evinin kazandırılması gerektiğini ifade etti.

YER GÖSTERSİNLER, BİZ YAPALIM

Konu ile alakalı olarak ilçemiz basın mensupları ile kahvaltıda buluşan Bulut, yaptığı açıklamada, "Bir çok kadınımız mağdur bu konuda bizlere gelerek yardım talebinde bulunuyor. Yardım talebinde bulunan bu insanlar kelimenin tam manası ile sefaletin içindeler. Yer gösterilmesi durumunda kadın sığınma evini bizler inşa etmeyi düşünüyoruz.Bu işi imece usulü yardımlaşma ile biz Kapaklı esnafı da yapabiliriz" dedi.

Birsen_Bulut_Kadin_Siginma_Evi1ERKEKLER SORUMLULUK ALMAKTAN KAÇIYOR
İlçemizde ve ülke genelinde her geçen gün mağdur kadın sayısının arttığı ve bu konuda bir önlem alınması gerektiğini söyleyen Birsen Bulut, yer gösterilmesi durumunda 1+1 daireler halinde apart ev yapılabileceğini söyledi. Bulut, "Kapaklı'da acil olarak kadın sığınma evine ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu güne kadar bir çok kadının yardım talebine şahit oldum. Kapaklı'da bu insanların sayısı oldukça fazla. Kapaklı'nın sanayi şehri olması bu sayının artmasının nedenlerinden biridir. Eşleri tarafından terk edilen bu kadınlar aileleri tarafından da yalnızlığa mahkum ediliyorlar. Üstelik bir çoğu eşinden ayrılınca çocuklarına babaları kabul etmediğinden kendileri bakmak zorunda kalıyor. Malesef boşanma hadiselerinde genelde çocuklar annelerinde kalıyor. Buna rağmen tüm sorumlulukları kadın üstlenirken, erkekler çocuklarının sorumluluklarını almaktan kaçıyorlar.

YETKİLİLERİN ÖNLEM ALMASI GEREKİYOR
Eşi ile birlikte hızla sanayileşen bir yer olan Kapaklı'ya gelen eşler ayrılmaları durumunda sefalet yaşamak durumunda kalıyorlar. Çünkü büyük bir çoğunluğunun mesleği olmadığı gibi, eğitim seviyeleri de düşük. Nüfusu yüz bine yaklaşmış bulunan Kapaklı'da kadın sığınma evine ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu konuda yetkililerin önlem alması gerekmektedir. Bu gibi kadınlar herkese sıkıntılarını açamamakta dolayısıyla zor şartlar altında ezilmektedirler. Malesef bazı kadınlarımızda hiç düşünmek istemediğimiz durumlarla karşı karşıya kalabiliyorlar" dedi.