Geçtiğimiz günlerde “Bu listede kaç tane Ak Partili var? Soruyu doğru bilene büyük ödül var” diyerek birazda espirili bir dille sosyal medyada paylaştığım Yeni Ak Parti ilçe yönetim kurulu listesi bir hayli olay oldu.

İlçemizde Ak Parti’ye gönül veren binlerce kişinin sorduğu bir soru ve eleştirdiği bir konuydu bu. Kapaklı’da Ak Parti seçmeninin birçoğunun iddiası ilçe teşkilatındaki birçok ismin özellikle yerel seçimlerde partinin adayını değil rakip adayı desteklediği şeklindeydi.

Vatandaşın düşünceleri de haksız sayılmazdı. Çünkü bu teşkilatta 2014 yerel seçimlerinde meclis listesindeki yerini beğenmeyenler iyi bir sırada yer alıp meclise girebilmek için diğer partilerin kapılarını aşındırdı. Bunlarda bir tanesi hiç de hak etmediği bir şekilde bir süre sonra ilçe başkanlığına getirildi. Teşkilat içindeki bir çok isim dahil, Ak Parti seçmeni arasında “İlçe Teşkilatı olmasa, Ak Parti daha fazla oy alır” gibi söylemler oldukça fazla dile getirilmeye başlandı. Gün geçtikçe Ak Parti’ye oy verenler yaşanan birçok olumsuzlukta sesi çıkmayan, ilçenin sorunlarına kayıtsız kalan bir ilçe teşkilatına olan güvenini yitirdi.

Sürekli vatandaşın arasında olan bir gazeteci olarak yasaların bizlere vermiş olduğu sınırları aşmadan, hakaret etmeden, birazda espirili bir dil kullanarak sosyal medyada böyle bir paylaşımda bulundum. Bazıları kızmış, köpürmüş, bazıları cahilliğin vermiş olduğu cesaretle kendince bir şeyler yazmaya çalışmış. Bazı kendini bilmezler ise bizim gazeteciliğimizi sorgulamaya kalkmış. Bazıları ise takdir etmiş. Bu işin sosyal medyaya yansıyan kısmı.

Birde bizleri sokakta görenler, telefonla arayanlar, sosyal medyadan mesaj yollayanlar var. Bunların birçoğu partideki bu rahatsızlığı dile getirdiğimiz için tebrik etti.

Partiye gönül vermiş birçok kişi diyor ki, “Teşkilat,  birkaç kişinin doğum günü kutlayıp, gittikleri ziyaretleri fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşmaktan başka ne yaptı?  İlçemizin hangi sorununa çare aradı? Siyasi rakibi olan mevcut belediye başkan İrfan Mandalı’ya ne kadar muhalefet olabildiler? Ne zaman Gündem oluşturdular? İktidarın bir ilçe teşkilatı olarak ilçede ne zaman gündem belirleyebildiler? Lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayanlar, herkesten çok Ak Parti’li gibi görünenler bu ilçeye, bu partiye ne kattı?

7 Haziran seçimleri sonunda kaybedilen oylar için günah keçisi arayanlar, sorumluluğu üstlenmeyenler 1 Kasım’da tekrardan tek başına iktidar zaferiyle sonuçlanan bir zaferi sahiplenmek için yarışmaktan başka ne yaptı?

Tüm bunlar sorulurken, gerek Ak Parti il başkanlığı gerekse genel merkeze yüzlerce şikayet gittiği de biliniyor. Genel merkeze yakın isimlerden aldığımız bilgilere göre önümüzdeki Mart ayı içerisinde ülke genelinde olduğu gibi Tekirdağ merkez ve tüm ilçelerde teşkilatlarda görev değişikliklerine gidilecek. Daha öncede yazmıştık Kapaklı, Çorlu ve Ergene ilçe teşkilatları da bu listede ilk sırada yer alıyor.

Ve şimdi soruyorum birileri çıkmış 2019 yerel seçimleri için gümbür gümbür geliyoruz diyor. “10 Ağustos 2014 tarihinde düzenlenen seçim sonrası Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçe teşkilatı binasındaki resimlerini yeni genel başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun resimleriyle değiştiremeyen, daha ilçe teşkilatının en ufak bir sorununu çözmekten aciz bir yönetimle 2019 sizler için bir hayalden öteye gidemez. Koltuğundan etmek istediğiniz mevcut belediye başkanı İrfan Mandalı’da bu kadar zayıf ve beceriksiz bir teşkilat karşısında daha çok seçim kazanır.