Çerkezköy Belediyesi’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ‘Ortak Projeler’ kapsamında hayata geçireceği KENTPARK Projesi başladı. KENTPARK Projesi kapsamında Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Gazi Osman Paşa Mahallesinde bulunan yaklaşık 75 dönümlük alanda yeşil alan ve çevre düzenlemesi yapılacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ‘Ortak Projeler’ kapsamında hayata geçirilecek olan KENTPARK Projesi ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Hükümet Konağı arkasında bulunan Adnan Kahveci Parkı’nı ve eski top sahası ile mevcut Kapalı Pazar Yeri’nin bir bölümünü içerisine alan KENTPARK Projemizin çalışmalarına başladık. İki etap halinde hayata geçecek olan KENTPARK Projesi’nin 1. Etabı Hükümet Konağı arkasında bulunan Adnan Kahveci Parkı ve çevresini kapsıyor” dedi.

1.ETAP’TA NELER OLACAK?

KENTPARK Projesi’nin 1. Etabı kapsamında Adnan Kahveci Parkı ve çevresinde yeşil alan ve çevre düzenlemesi yapılacağını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “KENTPARK Projesi’nin 1. Etabı’nın içerisinde cafe, satış üniteleri, seyir amfisi, kondisyon alanları, koşu yolu, bol yeşil alanlar, oturma alanları ve çardaklar yer alacak” dedi.

1.ETAP VE 2. ETAP BİRLEŞECEK

KENTPARK Projesi’nin ikinci etabında ise Kent Meydanı, restaurant ve cafe, satış üniteleri, açık hava gösteri alanı, açık hava sergi alanı, su oyunları parkı, tema park, kaykay pisti, yürüyüş ve bisiklet yolları ile bol yeşil alan olacağını ifade eden Başkan Vahap Akay, “2. Etap çalışmalarımız Gazi Osman Paşa Mahallemizde bulunan eski top sahası ve mevcut Kapalı Pazar Yeri’nin bulunduğu alanın bir kısmında olacak. Atatürk Viyadüğü altından 1. Etap ile 2. Etap birbirine yürüyüş yolları ve yeşil alanlar ile birbirine bağlanacak” dedi.

ÇERKEZKÖY’ÜN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Modern çevre düzenlemesi, ışıklandırması ve yeşil alanları ile KENTPARK Projesi’nin Çerkezköy’ün çehresini değiştireceğini, Çerkezköy halkının yürüyüş yapabileceği, nefes alabileceği, ailesi ile gezebileceği bir alan olacağını belirten Akay, “Hedefimiz KENTPARK Projemizi 2017 yılında tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmak” açıklamasını yaptı.