CHP Kapaklı Gençlik Kolları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunu hedef alan suikast girişimini kınadı.

CHP İlçe teşkilatında basın açıklaması düzenleyen CHP Kapaklı Gençlik kolları başkanı Değer Koç, “Ülkemiz son bir yıl içerisinde artan terör olaylarından çok fazla yara almıştır. Maalesef ülkemiz farklı kesimler tarafından bu süreç içerisinde karanlığın içine çekilmeye devam ediyor. Ülkemizin bütünlüğü ve bu bütünlüğün yapı taşları olan laiklik, cumhuriyet ve demokrasimiz yıkılmak isteniyor. Bu olayların en üzücü ve acı kısmını 15 Temmuz olayları sırasında milletimizle beraber yaşadık. Yapı taşlarımıza verilmek istenen zararlar karşısında genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve genel merkezimizle beraber dik durarak gereken cevabı verdik.

“GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ İLETİYORUZ”

Fakat görüyoruz bizim bu duruşumuz bazı terör örgütlerini rahatsız etmiş olacak ki; dün öğlen saatlerinde Artvin ilimize bağlı Şavşat ilçemizden Ardunç ilçesine geçerken Yanıklı köyü yakınlarında genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler ağır silahlarla saldırıya uğramıştır. Öncelikle bu saldırı sonucunda şehit düşen kahraman askerimiz Fatih Çaybaşı’na Allah’tan rahmet ve yakınlarına baş sağlığı dilerken, Aynı saldırı sonucunda ölümün eşiğinden dönen genel başkanımıza ve beraberindekilere de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

“TERÖRE LANET OLSUN”
Bu saldırı sadece Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bir siyasi parti liderine yapılmamıştır! Laikliğimize, Demokrasimize, Cumhuriyet’imize, Milli bütünlüğümüze yapılmış bir saldırıdır. Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz! Her gün yeni bir acıyla uyanıyoruz. Cizre’de bugün polis noktasına yapılan hain saldırıda şehit düşen polislerimize de Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Teröre ve terörden beslenenlere bir kez daha lanet olsun.

“İSTİHBARAT ZAAFİYETİ BİRKEZ DAHA GÖRÜLDÜ”
Yapılan saldırılarda ülkemizin güvenlik önlemleri ve istihbarat noktasında zafiyeti olduğu bir kez daha görülmüştür. Terör olaylarının bitmesi ve patlayan bombaların susması için güvenlik zaafiyetine yoğunlaşılması gerektiğini bir kez daha vurgulamak boynumuzun borcudur.

Genel başkanımızın da dediği gibi “Allah’ın verdiği bir canımız var, oda bu memleket için feda olsun!” Korkmuyoruz! yılmıyoruz! sinmiyoruz! “ifadelerini kullandı.