CHP Kapaklı Gençlik kolları, İstanbul Bağdat Caddesi`nde servis şoförü Cengiz A. tarafından bıçak tehdidiyle tecavüze uğradığı iddia edilen 19 yaşındaki E.F.B.`ye destek için ve şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla saat 00.30`da Atatürk Anıtı önünde eylem yaptı.

Ellerinde “Alkollü olduğum için tecavüz edemezsin, Her yerde, her saatte, her koşulda şiddete karşıyız! , Saat 03:00’te dışardayım sanane! , Eteğim kısa, Topuklu ayakkabı giyiyorum diye Tecavüz edemezsin, Kahkaha attığım için tecavüz edemezsin” yazan dövizler taşıyan CHP İlçe gençlik kolları üyelerine diğer ilçelerden gelen gençlik kolları üyeleri de destek verdi.

Eyleme CHP İlçe başkanı Kenan Seçkin, CHP belediye meclis üyesi Muzaffer Yıldıran ve CHP ilçe kadın kolları üyelerinden bazıları da katılarak gençlere destek verdiler.

“DEVLETİMİZ SORUMLUDUR”

Eylemde basın açıklamasını CHP ilçe gençlik kolları başkanı Değer Koç yaptı. Koç, “Gün geçmiyor ki, yürekleri yakan, insanlığımızdan utandıran olaylar yaşanmasın.  Gün geçmiyor ki bir can, canavarca koparılmasın hayattan. Daha acısı, gün geçmiyor ki bu yürek yakan olayların failleri, birileri tarafından korunmasın, kollanmasın.  Gün geçmiyor ki canavarca hadiselerin canavarları, birileri tarafından aklanmaya çalışılmasın.

Hatırlatmamız gerekir ki devlet, tüm vatandaşların can güvenliğini ve sosyal özgürlüğünü temin etmek ve bunlara ilişkin her türlü önlemi almak zorundadır. Gece yarısı evine dönen 19 yaşındaki kız öğrenciden de, mahallesindeki ağacın kesilmesini protesto eden 20 yaşındaki erkek öğrenciden de, kocasının fiziki, ekonomik, psikolojik, cinsel şiddetine maruz kalan kadınlarımızdan da devletimiz sorumludur.

“GÜZEL GÜNLERİ KURACAĞIZ”

Unutmamalıyız ki, hunharca katleden kadar, onu cezalandırmayan da sorumludur.  Gencecik canlara tecavüz edenler kadar, onların bu davranışlarını, meşrulaştırmaya çalışanlarda sorumludur. Biz, gece vakti sokakta tek başına dolaşmanın temel insani davranışlardan biri olduğunu düşünüyoruz. Biz onurunu, bedenini, çocuklarını, vatanını, sokaktaki özgürlüğünü savunmanın en kutsal haklardan olduğunu düşünüyoruz. Milletimizi, ülkemizi çok seviyoruz. Bunları yaşamak bize reva değil.

Daha güzel günler mümkün. Umutluyuz ve Kararlıyız. Güzel günleri kuracağız. Biz kim miyiz? Biz Özgecanız, Biz İsmail’iz, Biz Kadıköy’de 19 yaşında tecavüze uğrayan kız öğrencinin sesiyiz. Biz ülkemizin Güneydoğusunda her gün şehit düşen 20 yaşındaki Mehmetçiğiz.  Biz bu ülkenin gençleriyiz. Biz gecenin bir vakti sokağa çıkıp, onur meşalesini yakan Mustafa Kemal’iz” ifadelerini kullandı.

CHP_Ilce_Genclik_Siddet_Protesto CHP_Ilce_Genclik_Siddet_Protesto1 CHP_Ilce_Genclik_Siddet_Protesto2