Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğünde, yaklaşık bir yıldır altyapı çalışmaları süren Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) tamamlandı. ÇOSB, teknoloji çağının artık bir gereği olan sisteme geçmiş oldu.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü tarafından kurulan Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile öncelikli olarak kurum dışından bölgeye gelen ve kurum içindeki belgelerin takibe alınması amaçlanıyor. Bu sistem ile Bölge Müdürlüğü içinde farklı birimlerde kullanılan belgelerin takibi, tüm formların elektronik ortama aktarılması, süreçlere bağlı olarak işlemlerin elektronik ortamda izlenebilirliğinin sağlanması, kurum dışına gönderilen evrakların elektronik imza ile imzalanarak Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ile karşı tarafa gönderilmesi gerçekleştiriliyor.

Proje, ÇOSB Bölge Müdürlüğünün birimleri arasında ve kurum dışı yazışmalarda da bilgi akışını hızlandıracak. Ayrıca ÇOSB çalışanlarının bu çalışmayla birlikte mobil uygulamalar vasıtasıyla sisteme erişimi ve kullanması mümkün olacak.

Yaklaşık bir yıl süren çalışmalar neticesinde geçilen sistemle hem kağıt, hem zaman tasarrufu sağlanacak. Yeni uygulamayla birlikte, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi kapsamında farklı birimlerde kullanılan formlar da kurumsal iş akışına bağlı olarak EBYS sistemine dahil edildi. Ayrıca e-imza uygulamaları da sistemin uygulamalarına katıldı.