Diyanet İşlerine bağlı İl Müftülüklerinde görevli TBM Bağımlılık Eğitmenleri Tekirdağ’da bir ilki gerçekleştirerek Cuma Namazı öncesi kürsülerde “Bağımlılıkla Mücadele” sunumlarına başladılar.

TBM, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim programı çerçevesinde; Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Türkiye genelinde İl Müftülüklerince görevlendirilen personele TBM Bağımlılık Eğitimi verilerek, bu eğitimi vermek üzere yetkilendirildiler.

Tekirdağ İl Müftülüğünde Vaiz olarak görev yapmakta olan Şerafettin Poyraz ve Hikmet Çadır, TBM Bağımlılık Eğitmeni sıfatıyla Süleymanpaşa ilçe merkezinde her hafta başka bir Cami de Cuma Namazları öncesi, “Bağımlılıkla Mücadele” konusunda bilgilendirme sunumları yapmaya başladılar. Bu çalışmanın zaman içerisinde tüm ilçelerde uygulanacağı belirtildi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Konuyla ilgili konuşan Tekirdağ Yeşilay Şube Başkanı Şener Çelikayar, şu ifadeleri kullandı; ''Bağımlılıkla Mücadele çalışmalarına anlam katan bu güzel faaliyet dolayısıyla Tekirdağ İl Müftülüğü ve onların şahsında bu işe emek ve gönlünü veren görevli arkadaşlarımıza en kalbi şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.''