Kapaklı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri, şok bir baskına imza attı. 21 Temmuz 2017 Cuma günü yapılan baskında 107 bin TL değerinde zeytin tenekeleri ele geçirilirken, büyük bir kaçakçı çetesi çökertildi.

ÇEKİRGE ÖNCEDEN ZIPLAMIŞ!

Edinilen bilgilere göre, kendisini sahte kimlikle Mesut Yaman olarak tanıtan Ömer D. isimli kalpazan, 12 Temmuz 2017’de Ergene İlçesinde faaliyet gösteren bir Yağ Fabrikası’nı sahte kimlik, evraklar ve çalıntı tırla 20 ton zeytinyağı alarak dolandırdı. Çalınan mallar İstanbul Bayrampaşa Hali’nde satılmaya çalışırken, emniyet güçlerince yakalandı.

107 BİN TL DEĞERİNDE

Bir diğer dolandırıcılık olayını 14 Temmuz 2017’de Manisa Akhisar ilçesindeki bir Zeytincilik Fabrikasında gerçekleştiren dolandırıcı çetesi,  sahte evraklarla aldıkları 107 bin TL değerindeki zeytinleri önce İstanbul’a götürdü. Ardından İstanbul’da kendilerine uygun alıcı bulamayan dolandırıcılık zanlıları, Kapaklı’da şanslarını denemek için tenekelerce zeytini Kapaklı’ya getirdi.

ALICI KILIĞINA GİRDİLER

Kapaklı’da daha önceden ismi nakliyat dolandırıcılığına karışmış olan Hakan T. İle irtibata geçen zanlılar, malları satmak için alıcı kılığına giren polis ile İsmetpaşa Mahallesi Bülent Ecevit Parkı’nda buluştular. Burada başarılı bir operasyon gerçekleştiren Kapaklı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri, zanlıları kıskıvrak yakaladı. Zanlılardan Hakan T.’nin evinde arama yapan Asayiş Büro ekipleri, zanlının evinde dolandırılan fabrikaya ait 3 kutu zeytin tenekesi ele geçirdi.

ÇALINTI MALLAR BOŞ DÜKKANDAN ÇIKTI

Yapılan araştırmalar sonucu zeytinlerin kalanı ise İnönü Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi 16 Numaralı apartmanın zemin katındaki boş dükkanda bulundu. Olayla ilgili Hakan T., Ömer D. ve Doğan K. İsimli şahıslar gözaltına alındı.

Olayla ilgili 3 kişinin emniyette sorgusu devam ediyor.