Eğitim Bir-Sen Kapaklı Şubesi Tarafından “Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Sofrası” Adı Altında Bir Yemek Programı Düzenlendi.

Aksu Cafe’de düzenlenen yemek programına İlçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye başkanı İrfan Mandalı, İlçe Milli Eğitim müdürü Tahsin Nalbant, Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Ferruh Topuz, Ak Parti İlçe yönetimi ve başkanı, Sendikaya bağlı üye öğretmenler ile aileleri katıldı.

Egitimbirsen_Yemek1

HEDEFİMİZ 1 MİLYON ÜYE
Program İrfan Öz hocanın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlarken, programın açılış konuşmasını ise Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Bayram Akarca yaptı. Akarca konuşmasında hedefimiz Memur Sen olarak bir milyon, Eğitim Bir Sen olarak ise 400 bin üyeye ulaşmaktır. Mensubu olduğumuz ailenin bu hedeflere ulaşmasında Kapaklı Eğitim Bir Sen olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağımızı belirtmek isterim. Çalışmalarımızı yaparken karşılaşacağımız engeller, karalamalar ve iftiralar bizi asla yolumuzdan alıkoyamayacak ve hedefimize varmaktan geri çeviremeyecektir. Bizler hiçbir zaman rakiplerimizin zor durumlarından, yetersizliklerinden nemalanmadık ve bu anlayış içerisinde olmadık, olmayacağız. Sendika olarak adil ve hakça bir paylaşım olması için mücadele verdiğimizi, sonuna kadar bu yolda devam edeceğimizi vurgulamak isterim. Büyümemize, güçlenmemize, uzmanlaşma, kurumsallaşma ve olgunlaşma yürüyüşümüze elveren, omuz veren sendikamızın yöneticisi ve üyesi kardeşlerimize, bize gönül vermiş tüm dostlarımıza gösterdikleri çaba ve gayretten dolayı şükranlarımı ifade ediyorum” ifadelerini kullandı.

Egitimbirsen_Yemek2

BİZLER İYİLİK HAREKETİYİZ
Eğitim Bir Sen İl Başkanı Ferruh Topuz ise konuşmasında programa geç katıldığı için katılımcılardan özür dilerken, “Biz 1992 yılında kurulan bir sendikayız. Bizler kuruluş felsefemizde mazlumun yanında olmak, haklının yanında olmak, haksızın karşısında olmak, hatta bizimle zıt fikirde olsa bile haksızlığa uğrayan kişinin yanında durmak, haksızlığın karşısında durmak bizim felsefemizdir. Bizler birleştiriciyiz, Bizler bir iyilik hareketiyiz. Bize bir kamu sendikası olarak bakmayın. Mazlumun yanında olan yetimin başını okşayan insanlarız bizler.

Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren ilçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve İlçe Milli Eğitim müdürü Tahsin nalbant böyle bir programda bir arada bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, programda emeği geçenlere teşekkür ettiler.

İlçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, konuşmasının ardından şehir dışından misafiri olduğu için programdan erken ayrıldı.

TÜRKMEN KATLİAMINI LANETLİYORUZ

Programın kapanış konuşmasını ise aynı zamanda program sunuculuğunu da yapan Eğitim Bir Sen Kapaklı Şubesi başkan vekili Mehmet Özmen yaptı. Özmen konuşmasında Suriye Bayırbucak Türkmenlerine uygulanan katliamı unutmazken, "1000 yıllık kardeşlik bağımız olan ve zulme maruz kalan Bayırbucak Türkmen kardeşlerimi de anmak istiyorum. Zalim Rusya’yı, katil Esed’i Bayırbucak Türkmenlerini katletmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor, lanetliyoruz. Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun, zalimin karşısında, mazlumun yanında olduk. Olmaya devam edeceğiz.

Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere, Suriye’de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.
Egitimbirsen_Yemek4

Egitimbirsen_Yemek3