Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından dijital oyun oynama bağımlılığı hakkında yapılan uyarıda, “Ülkemizdeki ortaokul ve lise öğrencilerinin dijital oyun oynama alışkanlıklarına yönelik yapılan araştırmaya göre bağımlılık riskinin %35 civarında olduğu görülüyor.

“GÜVENLİK RİSKLERİNİ BÜNYESİNDE BULUNDURUYOR”

Vali Soytürk: Sizler gün gelecek ülkemizin siyasetçileri olacaksınız Vali Soytürk: Sizler gün gelecek ülkemizin siyasetçileri olacaksınız

Yaygın olarak kullanılmakta olan çevrim içi oyun mecraları çocuklara eğlenceli bir sosyal ortam sunarken; siber zorbalık, dolandırıcılık, müstehcenlik ve kişisel veri ihlali gibi güvenlik risklerini de bünyesinde barındırıyor” dedi.

“ÇOCUKLARA AÇIKLANMALI”

Çocukların güvende olması için ebeveynlerin dikkat etmesi gereken unsurları da belirten Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, “Dijital oyunların çocukların yaşına uygun olup olmadığı ile ilgili derecelendirme sistemlerinden (ESRB, PEGI) kontrol edilmeli. Çevrimiçi sohbete olanak sağlayan oyunlarda tanımadığı kişilerle konuşmamaları ve kişisel bilgileri paylaşmamaları gerektiği çocuklara sebepleriyle açıklanmalı.

“ETKİN OLARAK KONTROL EDİLMELİ”

Satın alma veya indirme işlemleri resmi mağazalardan gerçekleştirilmeli, lisanssız yazılımlardan uzak durulmalı. Oyun konsolu, tablet gibi akıllı cihazlarda bulunan ebeveyn kontrol araçları etkin olarak kullanılmalı” ifadeleri kullanıldı.