Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü,  10 Kasım'da Kapaklı Atatürk Anıtı önünde meydana gelen olay ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Şüpheli şahsın Atatürk Anıtı'na sözlü veya fiziksel bir saldırıda bulunmadığı belirtilen basın açıklaması şu şekilde;

''10.11.2017 tarihinde bazı basın-yayın organlarında “Anlamlı Günde Büyük Saygısızlık” başlıklı haberler olduğu görülmüştür. Söz konusu haberlerin içeriğinde; Kapaklı İlçemizde 10 Kasım 2017 Cuma günü saat 17.00 sıralarında Atatürk Anıtının bulunduğu meydana gelen kimliği belirsiz bir kişi tarafından elinde bulunan çekiçle, anma programı dolayısıyla bir siyasi parti tarafından Atatürk Anıtı önüne bırakılan çelenge saldırıda bulunulduğu, daha sonra bu şahsın çelengi tekmeleyerek anıtın önünde küfürler savurduğu belirtilmektedir.

Haberde bahsi geçen olay ile ilgili kamera kayıtları incelendiğinde, şahsın olaydaki fiilinin çelenge yönelik olduğu, Atatürk Anıtına herhangi bir zarar vermediği ve hakarette bulunmadığı anlaşılmıştır.

Olayın gerçekleştiren şahıs görevlilerimiz tarafından yakalanarak hakkında ‘Mala Zarar Verme’ suçundan işlem yapılmış ve düzenlenen tahkikat evrakı Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''