Çerkezköy Eski Belediye Başkanı Ali Ertem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Partinin Başına Geçmesi ve MKYK’daki Değişiklikler İle İlgili Twitter Hesabından Açıklamalarda Bulundu.

MKYK’da kendisinin de beğenmediği isimler olduğunu söyleyen Ertem, “Yeni MKYK ve yeni kabine FETÖ temizliğini etkili bir şekilde yaparsa, ekonomiyi canlandıracak adımları atarsa başımın tacıdır. Milletin beklediği de FETÖ ile mücadele, güvenlik ve ekonomi. Başarılı olunursa %60' la başkanlık alınır. Herhangi birinde zaafiyet, 2019 da sıkıntı demek. Hele hele FETÖ mücadelesinde zaafiyeti bu millet affetmez.” Dedi.

“ASIL OLAN REİS’İN PARTİNİN BAŞINDA OLMASI”

Ak Parti olağanüstü kongresini yaparak REİS, yeniden genel başkan oldu. Ülkeye ve millete hayırlı olsun. Kongre sonucunda MKYK'nın bir kısmı yenilendi, genç sayısı artırıldı. Yakında kabinenin bir kısmı da değişecektir. Yeni MKYK'dan memnun olmayanlar homurdanmalara başlamışlardır. Kabine değişimi sonrası da aynı homurtular devam edecektir. MKYK'nın ve kabinenin hangi saiklerle ve hangi dengelerle oluşturulduğunu hesaba katmayanların hezeyanlarıdır bunlar. Benim için asıl olan REİS'in partinin başında olmasıdır. Kararı veren odur. Hem Reisçi olacaksınız, hem de yaptığı listeye itiraz edeceksiniz.

“ZAAFİYETİ BU MİLLET AFFETMEZ”

Listede benim de beğenmediğim isimler var, ama hiç önemi yok. Bu listedekilerin Reis'in iradesi dışında çalışması mümkün mü? Listelerdeki isimlerden ziyade çalışmaları ve Reis'e ayak uydurmaları önemlidir. Öncelikler; FETÖ ile mücadele, güvenlik ve ekonomi FETÖ ile mücadele RTE'nin kararlılığında devam ettirilmeli, zaafiyet gösterenler şutlanmalıdır. Yeni MKYK ve yeni kabine FETÖ temizliğini etkili bir şekilde yaparsa, ekonomiyi canlandıracak adımları atarsa başımın tacıdır. Milletin beklediği de FETÖ ile mücadele, güvenlik ve ekonomi. Başarılı olunursa %60' la başkanlık alınır. Herhangi birinde zaafiyet, 2019 da sıkıntı demek. Hele hele FETÖ mücadelesinde zaafiyeti bu millet affetmez. Allah, başta Reis olmak üzere MKYK'ya seçilen üyelere, yeni oluşacak kabineye kolaylıklar versin. Allah yar ve yardımcıları olsun.” İfadelerini kullandı.