Saadet Partisi Kapaklı ilçe Başkanı Hasan Karakoç, gerçekleşen Anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin ortaya çıkan sonucu değerlendirdi. Karakoç, çıkan sonuca herkesin saygı duyması gerektiğini söyleyerek, iktidara daha büyük sorumluluklar düştüğüne işaret etti. Saadet Partisi’nin sonuçlara önemli ölçüde etkisi olduğunu ‘Ben adım adım ülkemizde seçmenin daha da şuurlu davrandığını görmekten memnuniyet duyuyorum’ sözleriyle ifade eden Karakoç, evet oyları verenler kadar hayır oylarını verenlerin de haklarının korunması gerektiğini söyledi.

HERKESİN SONUCA RAZI OLMASI İCAP EDER

Karakoç, referandum sürecinin toplumu uzun süredir meşgul ettiğini kaydederek, ortaya çıkan sonuca göre milletin bu değişiklik teklifini kabul ettiğini kaydetti. Karakoç, “Uzun zamandır ülkemizi meşgul eden yönetim sisteminde bir değişikliği içeren halk oylaması dün yapıldı.

“BİZE YAKIŞMAZ”

Henüz kesinleşmemiş olsa da bu değişiklik teklifinin kabul edildiği anlaşılıyor. Toplumun yarıdan fazlası bu metnin kabulü istikametinde oy kullandı. Ancak yarısına yakın birkısmı da bu metni tasvip etmediğini ilan etti. Hukuken bu sistem değişikliği kabul edilmiştir. Herkesin bu sistem değişikliğine razı olması icap eder. Herhangi bir şekilde verilen bir kararı sorgulamak veya bunun üzerinde tereddütler doğuracak tavırlar sergilemek bize yakışmaz” dedi.

TOPLUMUN GERİ KALAN KISMI KUCAKLANMALI

Propaganda sürecinde ortaya konulan tavırların aksine toparlayıcı bir dilin kullanılmasını sürekli telkin ettiklerini ifade eden Karakoç “Ancak baştan beri ifade ettiğimiz gibi anayasalar, bir yasa olmayıp, toplumsal mutabakat metinleri olmalıdır. Bu konuda tam olarak bir mutabakat tesis edilmemiş olması bundan sonra yürütmeyi daha çok düşünmeye sevk etmeli. Toplumun geri kalan kısmını kucaklamak için çok daha büyük gayret sarf etmelidir” diye konuştu.

AMERİKA’NIN PLANLARINA ALET OLUNMAMALI

Açıklamasında ülkenin ve bölgenin içinde bulunduğu durumu değerlendirerek devam eden Karakoç, ülkenin daha büyük sorunlar ile karşı karşıya kaldığını da ifade ederek, şunları kaydetti:

“Biz bütün çalışmalarımızda evet mi hayır mı meselesinin üzerinde durmaktan çok ülkemizin karşı karşıya olduğu problemler üzerinde durduk. Şimdi hükümetten, Sayın Cumhurbaşkanı’ndan bu problemleri süratle çözülebilmesi için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz. Nasıl ki içerde bir çekişme kamplaşma olmaması için çok büyük çaba sarf ettiysek bu bölgede maalesef hesapları olan bu bölgeyi fiilen karıştırmak isteyen, bu bölgeyi küçücük kabile devletlerine bölmek isteyen emperyalist zihniyetle de tutarlı bir şekilde mücadeleye ihtiyacımız var. Avrupa Birliği’nin karşısındayız. Şimdi hükümetin AB ile kavga etmeden bu süreçten nasıl çıkılacağını planlaması icap eder. Bize zarar verecek olan tavırlardan kaçınılması icap eder. Israrla bu bölgede Amerika ve İsrail’in sinsi değil çok açık emellerinin olduğunu bildiğimiz için onlarla birlikte hareket etme noktasında çok titiz davranmamız icap eder. Onların planlarına oyunlarına alet olmamalıyız.