Samsun Havza İlçesi’nde Geleneksel Olarak Düzenlenen 25 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Termal Turizm Festivali’nin Güreş Ağalığını Yapan İlçemizin Tanınmış İş Adamlarından Bayram Dağlı, Tüm Güreşseverleri Düzenlenecek Olan Festivale Davet Etti.

“300 PEHLİVAN KATILACAK”

Dağlı, Samsun Havza'da bu yıl 27.'si düzenlenecek 25 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Termal Turizm Festivali kapsamında düzenlenecek olan Karadeniz Kırkpınarı Yağlı Pehlivan Güreşleri için güreşçileri ve güreş severleri Havza’ya davet etti.

Havza Yağlı Pehlivan güreşlerinin Karadeniz’in Kırkpınarı olarak anıldığını söyleyen Havza Güreş Ağası Bayram Dağlı, "Amacımız ata sporumuz güreşe olan ilgiyi artırmak. Bu yılki festivalimize 25 başpehlivan olmak üzere farklı kategorilerde yaklaşık 300 pehlivan katılarak kispet kuşanacak. Amacımız ata sporu olan güreşe katkı sağlamaktır.” Dedi.

“AĞALIK ÖNEMLİ DEĞİL!”

Ağalığın önemli olmadığına dikkat çeken Dağlı, "Gönlümüzden geçen Havza’dan bir Kırkpınar başpehlivanı çıkarmak. Bu vesile ile güreşçilerin Havza’ya gelmesinde ve organizasyonun yapılmasında emeği geçen Kaymakamımız Cengiz Nayman’a, Belediye Başkanımız Murat İkiz’e ve Güreş Komitesine güreşçiler ve güreş severler adına teşekkür ediyorum.  Tüm güreş sever vatandaşlarımız ve güreşçilerimizi Karadeniz’in er meydanı olan İbrahim Karabacak Güreş sahasına davet ediyorum” dedi.