Geçtiğimiz günlerde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleri kullanılarak Termik Santral reklamının yapıldığına tanık olduk. Çok da şaşırmadım, çünkü bu ülkede bankalar da bunu yaptı, sigortacılar da..

Olay basit, kalplere bu denli işlemiş bir liderin sözlerini kesmece karpuz gibi kesip, işine geldiği yere yapıştır! Kim bir şey diyecek?

Sonra Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, bu ilanlara karşı çıkan bir belediye başkanına ''Atatürk afişinden rahatsız oldu!'' dedi.

Doğrusu ben Cüneyt Yüksel'i bu kadar Atatürk sevdalısı bilmezdim. Bu açıklamayı yaparken ki fotoğrafında bile atamızın fotoğrafını her an yanından ayırmıyor, nerede görse hemen sarılıp öpüyor gibi bir bakışı var. Hatta tutmasalar, tüm Tekirdağ'ı Atatürk ve sözleri ile donatacakmış da yönetimi tutmuş gibi..

Fakat gelin görün ki yıllardır Mustafa Kemal Atatürk ismini ağzına dahi almayan bizim başkan, bunca yoğunlukta ancak Termik Santral'i fırsat bulmuş da gösterebilmiş Atatürk sevgisi(!)ni..

Tabi durum böyle olunca ben de düşündüm, taşındım... Cüneyt Yüksel de, ben de Atatürk'ü seviyorsak; neden Atatürk dediğimizde bize gelen tepkiler farklı? Ben 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk' dedikçe tepki görüyordum, Cüneyt Bey Atatürk deyince tüm kapıları açıyordu.

'Bu nasıl oluyor?' diye uzunca bir düşündüm. Düşündüm, düşündüm...
Sonra üzülerek anladım ki;
Benim bahsettiğim Atatürk fikir iken,
Cüneyt Bey'inki banknotmuş..

Tabi durum böyle olunca bir hocamın sözleri kulaklarımda yankılandı, ''Bu ülkede Atatürk sevmeyen insan yoktur. Kimi fikrini sever kimi banknotunu...''

Cüneyt Bey, en iyisi ben sizlere Atatürk'ün başka bir sözünü hatırlatayım. Malum bu banknot üzerinde yazmadığı için gözünüzden kaçmış olabilir;

''Bir millette, özellikle bir milletin iş başında bulunan yöneticilerinde özel istek ve çıkar duygusu, vatanın yüce görevlerinin gerektirdiği duygulardan üstün olursa, memleketin yıkılıp kaybolması kaçınılmaz bir sondur.''

-Mustafa Kemal ATATÜRK