Samsun’un Bafra ilçesinde, Bengü ve Civar Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 25. Yayla Güreş Şenlikleri’nde Kapaklı’da yaşayan Samsunlu İşadamı Hasan Acar 255 Bin TL ile yeniden güreş ağası seçildi.

300 PEHLİVAN KATILDI

Bafra Bengü Yaylası Çataksökü Mevkii Yusuf Ziya Yılmaz Spor Tesislerinde yapılan şenlikler Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kuran-ı Kerim Tilavetinden sonra güreşlere geçildi.

Bengü Köyü 25. Yayla Güreş Şenlikleri’nde 300 güreşçi kol bağlarken,  18 başpehlivan başpehlivanlık mücadelesi verdi. 25. Yayla Güreş Şenliklerinde Başpehlivanlığı finalde Recep Kara’yı mağlup eden Samsunlu Şaban Yılmaz kazandı. Güreşlerde Ak Parti Samsun Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan adına güreşen Şaban Yılmaz, kupasını Çiğdem Karaaslan’ın elinden aldı.

HASAN ACAR AĞALIĞI BIRAKMADI

50 güreş ağası adayının yarıştığı ağalık ihalesi kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Ağalık yarışını mevcut ağa olan Kapaklı’nın tanınmış iş adamlarından Has Acarlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Acar’da 255 bin TL ile aldı.

“KÖYÜMÜZ GÖÇ VERDİ”

Şenliklerde konuşan Bengü ve Civar Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bekir Keskin, “1992 yılında köyümüz yayla kısmı hariç Altınkaya Barajı yapılınca istimlâk edildi, köy halkı Bursa, İstanbul, Çerkezköy, Kapaklı, Vezirköprü, Hatay, Bolu-Kaynaşlı ve Bafra'ya göç etti. Birbirinden uzaklaşan köylülerimizi yılda bir günde olsa kültürel açıdan bir araya getiriyoruz. Yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla etkinliğimiz devam ediyor. Bundan sonra da devam edecektir. Şenliğimize katılan herkese sonsuz teşekkür ediyorum." dedi.

“ELİMDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIM”

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise konuşmasında, “Bengü ve civar köylerimizden baraj nedeniyle çok göç verildi. Fakat göç edenler Bafra’yla iletişimini kesmedi. Bengülüler derneği aracılığı ile düzenlenen bu organizasyon dayanışmayı, yardımlaşmayı, birlik ve beraberliği simgeliyor. 25 yıldır süren bu geleneğin bundan sonrada devam etmesi için elimden geleni yapmaya hazırım.’’ Diye konuştu.

Konuşmalardan sonra dereceye giren güreşçilere madalyaları verildi, şenliğe katkıda bulunan isimlere ise plaket takdimi yapıldı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Güreşlere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, MHP Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, AK Parti Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, sivil toplum örgütleri, Daire Müdürleri, Vezirköprü Kunduz Güreş Ağası Bilal Acar, Havza Güreş Ağası Bayram Dağlı ve çok sayıda vatandaş katıldı.