Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nde Bu Sezon Şampiyonluğun Favori Adaylarından Olan Temsilcimiz Kapaklıspor, 10 Kişi Kaldığı Maçta, Kendi Sahasında Saray Belediyespor’u 1-0 Mağlup Etti.

Tekirdağ Süper Amatör Ligi 16. Hafta Müsabakasında, ligin güçlü ekiplerinden Saray Belediyespor’u kendi sahasında ağırlayan Kapaklıspor, İkinci yarının henüz başında 10 kişi kalmasına rağmen maçtan 1-0 galip ayrılmasını bildi.

Pazar günü Kapaklı Şehir Stadı’nda saat 15:30’da başlayan müsabakaya Kapaklıspor; Semih Sezer, Tolga, Semih Çelik, Hakan, Tuna, Çağatay, Ömer, Eray, İbrahim, Mehmet ve Hüseyin ilk 11’i ile çıkarken, Saray Belediyespor; Emre, Bayram, Ziya, Olcay, Fevzi, Hilmican, Fatihcan, Orçun, Türker, Bahadır, Emre ilk 11’i ile çıktı.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Maçın ilk çeyreği orta alan mücadelesi şeklinde geçerken, ilk önemli gol pozisyonunu Saray Belediyespor yakaladı. Maçın 21. Dakikasında sol kanattan Bahadır’ın güzel ortasında Emre’nin vuruşu kaleci Semih’te kaldı. 24. Dakikada bu kez Kapaklıspor gole çok yaklaştı. Sol kanattan Semih’in ortasında Hüseyin’in kafa vuruşu kaleci Emre’de kaldı. 38. Dakikada gelişen Kapaklıspor atağında, Kapaklısporlu oyuncular penaltı bekledi, maçın hakemi devam dedi. 41. Dakikada Saray Belediyespor’da cezasahası önünden Emre sert vurdu, top yandan auta çıktı. İlk yarı 0-0 golsüz berabere sona erdi.

TUNA TAKIMINI 10 KİŞİ BIRAKTI

İkinci yarıya Kapaklıspor daha etkili başladı. 47. Dakikada Eray Cem’in şutu kaleci Emre’de kaldı. 48. Dakikada İbrahim Kanbir’in röveşatasında Saray Belediyespor kalecisi Emre gole izin vermedi. Maçın 51. Dakikasında Kapaklıspor’da Tuna rakibi Emre ile girdiği hava topu mücadelesinde kırmızı kart görerek, takımını 10 kişi bıraktı. 54. Dakikada gelişen Saray Belediyespor atağında kaleci Semih art arda 2 harika kurtarış yaparak kalesinde gole izin vermedi. 10 kişi kalmasına rağmen maçta mücadeleyi bırakmayan Kapaklıspor gol için baskısını arttırdı. 62. Dakikada gelişen atakta Tolga’nın ortasında Berkay’ın volesini Saray Belediyespor savunması elle kesti, maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Gençağa topu filelerle buluşturarak Kapaklıspor’u 1-0 öne geçirdi.

MAÇ SERTLEŞTİ

Bulduğu gol ile morallenen Kapaklıspor, ilerleyen dakikalarda farkı 2’ye çıkarmak için rakip kaleye yüklenmeye devam etti. Maçın son bölümlerinde her iki takım oyuncuları oldukça sert müdahalelerde bulunurken, zaman zaman maçta gerginlik yaşandı. Son dakikalarda beraberlik için bastıran Saray Belediyespor ataklarından gol sesi çıkmayınca maç 1-0 Kapaklıspor üstünlüğü ile sona erdi.

BİTİŞ DÜDÜĞÜ İLE ORTALIK KARIŞTI

Hakemin bitiş düdüğü ile Kapaklıspor ve Saray Belediyespor oyuncuları ile başlayan tartışmalar, Saray Belediyesporlu futbolcuların tribünlere yönelik hareketleri ile tribünlere sıçradı. Kapaklıspor taraftarları ve Saray Belediyesporlu futbolcular arasında set kuran güvenlik güçleri, olayların daha fazla büyümesini engelledi.

LİDERLE ARASINDAKİ FARK 1’E İNDİ

Kapaklıspor bu galibiyetle, 37 puanla 3. Sıradaki yerini korurken, Kendi sahasında Çorlu Kültürspor ile 2-2 berabere kalarak zirve yarışında 2 puan bırakan Çerkezköy 1911 Spor 38 puanla ligdeki liderliğini sürdürdü. 2. Sırada bulunan Marmara Ereğlisi Belediyespor ise kendi sahasında Çorlu Gençlerbirliği Spor’u 1-0 mağlup ederek 37 puan ve averaj farkı ile Kapaklıspor’un önünde 2. Sırada yer aldı.