Bu Yıl İlki Kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü Tüm Ülkede Olduğu Gibi Kapaklı’da da Düzenlenen Törenle Kutlandı.

Belediye Meydanı Atatürk Anıtı Önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören Atatürk Anıtına Türkiye Muhtarlar Derneği Kapaklı Şubesi Başkanı Tahsin Akgün’ün çelenk sunumu ile devam derken, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Tahsin Akgün yaptı.  Akgün, “19’ncı yüzyılda devlet halk ilişkilerinin iyileştirilmesi amacıyla merkezi idarenin bir parçası olarak bazı yardımcı mahalli örgütler kuruldu. Mahalle muhtar ve ihtiyar heyetleri de bu kuruluşlardandır. 1933 senesinde çıkartılan 2295 sayılı kanunla varlığı sona erdirilen kuruluşunun görevlerini, zabıta ve belediye gibi bazı kuruluşların yapması öngörülmüştür. Ancak, on yıllık bir uygulama mahalle muhtarlığının boşluğunun doldurulmasının mümkün olmadığı görüldüğünden, 1944 tarihinde çıkarılan kanun ile muhtarlık bugünkü şeklini almıştır.” dedi.

“HALKA EN YAKIN TEMSİLCİDİR”

Muhtarlıkların devlet ile halk arasında bir köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Akgün, “Muhtarlar, devletin halka en yakın temsilcidir. Bir nevi devletin yüzüdür. Yerel yönetimler içinde önemli bir yapmaktadır. Kapaklımızda 14 muhtarlık bulunmaktadır. İlçemizin nüfusunun 100 binden fazla olduğu ve her geçen gün hızlı bir şekilde arttığı düşünüldüğünde her muhtarlık ortalama 13 bin vatandaşa etmektedir.” Diye konuştu.

“GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”

Çelenk sunumunun ardından muhtarları Kapaklı Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik makamında ağırladı. Muhtarların çok önemli bir görev üstlendiğini belirten Büyükçelik, “19 Ekim muhtarlar gününüz kutlu olsun. Belediye seçimleri ve Büyükşehir yasası ile birlikte köyler kaldırıldı ve hepiniz mahalle muhtarı olarak görev yapıyorsunuz. Muhtarlar Gününüzü kutluyor, çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum, görevinizde başarılar diliyorum.” Dedi.