Vezirköprü Karanarlılar Derneği'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.

19 Kasım 2017 Pazar günü saat 13:00'da Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kaptan Sokak'taki dernek lokali önünde açılış töreni yapan Karanarlılar, dernek çatısı altında birleşti. Düzenlenen törene Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

''YIL SONUNA KADAR 200 ÜYEYİ HEDEFLİYORUZ''

Törende konuşma yapan Vezirköprü Karanarlılar Derneği Kurucu Başkanı Fazlı Balcı, ''Türkiye'nin en çok göç veren illerinin başında gelen Samsun gibi Karanar Köyümüz de Türkiye'nin değişik illerine gurbetçi göndermiştir. Bunların başında da Tekirdağ gelmektedir. Yoğun olarak yaşadığımız Çerkezköyümüzde yaklaşık 800 kişilik bir aileyi temsil etmekteyiz. Derneğimiz 28 Eylül 2017 tarihinde kurulmuştur. Henüz çok yeni olmasına rağmen üye sayısını 150'ye çıkarmış, yıl sonuna kadar 200'e çıkarmayı hedeflemektedir. Dernekler; İnsanların demokratik sesi olacak, çokluğun sesi doğrultusunda birlik ve beraberlik içinde iyi, güzel, başarılı çalışmalar yaparak bölge insanımızın huzuru, mutluluğu, çalışma arzularını, maddi ve manevi sorunlarını; en pratik, en uyumlu, en haklı, en demokratik şekilde çözüm arayacak, yaşlıların, hastaların, mazlumların, masumların, haklıların yanında duracaktır. Tüm insanlarımızın eşit görev çalışmalarıyla doğruluğun, haklılığın dışına asla çıkmayacaktır. Güzel olan her şeyin yanında duracak, bölgemizde yaşayan tüm insanların en yüksek değerde yaşaması için elinden geleni yapma aruzu ile kurulmuş bir köy derneğidir.'' dedi.

''BİRLEŞTİRİCİ OLMAYA KARAR VERDİK''

Bölgedeki hemşehrileri için birleştirici bir güç olmak için dernek kurduklarını ifade eden Balcı, ''Türkiye'nin değişik yerlerinden, değişik sebeplerle Çerkezköyümüze yerleşen insanlarımızla, komşu ve arkadaş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunların yanısıra kendi örf, adet ve geleneklerimizi yaşatmak için bu sorumluluğu alan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve dernek üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bizler, yaşadığımız bölgeye daha verimli, yaşantımızın daha huzurlu ve mutlu olması adına bu yola çıktık. Ve kimsenin dini inancına, dünya görüşüne, siyasi duruşuna takılmadan hep birlikte el ele birliğimizi, dirliğimizi koruyarak faydalı işlere imza atma niyetine girerek birleştirici olmaya karar verdik. Bize inanan, bize güvenen herkese ve davetimize icabet eden siz değerli misafirlerimize sonsuz teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.'' sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Balcı'nın konuşmasının ardından kurdele kesimi yapılarak, dernek lokalinin açılışı gerçekleştirildi.