Kan bağışına karşı geliştirdiği duyarla ülkemizde binlerce insanı hayata döndüren Kızılay, Kapaklı'ya açtığı bağış noktasına tüm duyarlı vatandaşları bekliyor.

Kapaklı Eski Belediye Meydanı'nda açılan Kızılay Kan Bağış Noktası, Kapaklı'daki vatandaşların kan bağışlarını bekliyor. Halkımızın bu konuyla ilgili kayıtsız kalmaması gerektiğini belirten Görevli Doktor Atilla Saraçoğlu, ''Kan bağışının en büyük yararı hastanede kan bekleyen hastalara iyilik yapmak ve onun verdiği manevi rahatlık. Bir dayanışma ruhunu sağlaması açısından kan bağışı çok önemli. Hastanedeki hastalar toplumun bir sorumluluğu, yani bu toplumsal bir sorumluluk.'' dedi.

''KAPAKLI HALKININ DESTEĞİ ÇOK İYİ''

Kan Bağış Noktası hakkında bilgi veren Görevli Doktor Atilla Saraçoğlu, ''Ayda hafta sonları olmak üzere toplam 4 defa gelmeye çalışıyoruz. 18-65 yaş arası sağlıklı bireyler buraya gelip kan bağışında bulunabiliyor.  Kapaklı halkının desteği çok iyi, aldığımız bu kanları da Trakya Bölgesi'ndeki hastanelere dağıtıyoruz. Burada kan bağışı ne kadar çok yapılırsa, İstanbul'dan Edirne'ye kadar olan hastanelerin kan ihtiyacını da o kadar kolay sağlamış olacağız. Bu sayede hastalar ve hasta yakınlarının kan bulma zorluğu ortadan kalkmış olacaktır. O yüzden belediyeye, Kapaklı halkına ve özellikle bu durumu haber yaptığınız için siz değerli basın mensuplarına teşekkür ederiz.'' sözlerini kaydetti.

''AYDA BİN KİŞİNİN KAN VERMESİNİ BEKLİYORUZ''

Konuşmasında kan bağışının önemini vurgulayan Saraçoğlu, ''Negatif kan grupları en zor bulunan kan oluyor ama kabul edersiniz ki pozitif kan grupları daha çok tüketildiği için onlara da ihtiyaç çok fazla. Biraz daha buradaki sayımızı arttırırsak, yani 100 bin nüfusa dayanmış bir Kapaklı'da ayda 1.000 kişinin kan vermesi bekliyoruz. Bunu sağladığımız zaman başarılı olacağız. Şimdilik aylık 300-400 kişi kan veriyor ama bunun zamanla artacağına inanıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''DAYANIŞMA RUHU AÇISINDAN KAN BAĞIŞI ÖNEMLİ''

Son olarak kan bağışının toplumsal bir sorumluluk olduğunu belirten Saraçoğlu, ''Kimi bağışçılarımız kan bağışının bilimsel olarak yararlı olduğunu düşünüyor ama asıl kan bağışının en büyük yararı hastanede kan bekleyen hastalara iyilik yapmak ve onun verdiği manevi rahatlık. Bir dayanışma ruhunu sağlaması açısından kan bağışı çok önemli. Hastanedeki hastalar toplumun bir sorumluluğu, yani bu toplumsal bir sorumluluk. Vatandaşlarımızın bu sorumluluğu yerine getirmelerini istiyoruz. Biz de elimizden geldiğince yardım edip, hizmeti daha kaliteli vermeye çalışıyoruz.'' dedi.

Haber: Furkan BOLAT