Kapaklıspor,  Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nin 7. haftasında Kapaklı Sitespor'u 3-1 mağlup etti. Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nde 1 maç eksiğine rağmen namağlup lider olarak yoluna devam eden Kapaklıspor, derbi maçtan kayıpsız ayrıldı.

5 Kasım 2017 Pazar günü Kapaklı Şehir Stadı'nda oynanan karşılaşmaya iki takım oyuncuları ellerinde ''Futbol Dostluk, Futbol Kardeşliktir. Biz Kardeşiz, Kardeş Kalacağız'' pankartı ile çıktı.


Maça Kapaklıspor; Serhad, Tolga, Mertcan, Gurur, Mamadou Sacko, Aygün, Mesut, Nail, Şaban, Tezcan ve Berkay ilk onbiri ile çıkarken, Kapaklı Sitespor ise sahaya Tugay, Hakan, Fatih Can, Ceyhun, Nurullah, Uğur, Yusuf, Numan, Abdulmelik, Serdar ve Serdar ilk onbiri ile çıktı.

MANDALI'DAN SOYUNMA ODALARINA ZİYARET

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, karşılaşmadan önce iki takımın da soyunma odalarını ziyaret ederek oyunculara başarılar diledi. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ''Spor 3 aşamalı bir sisteme dayalı; Beraberlik var, galibiyet var, mağlubiyet var. Tabi siz çıkacaksınız futbolunuzu oynayacaksınız ve inşallah biriniz galibiyet alacak. Hepinize başarılar diliyorum.'' Dedi.

KAPAKLISPOR HIZLI BAŞLADI

Maça etkili başlayan Kapaklıspor ilk dakikalardan itibaren Kapaklı Sitespor kalesinde gol aramaya başladı. Kapaklıspor, ilk önemli gol pozisyonunu 3. Dakikada yakaladı. Berkay’ın ortasında Şaban kaleci ile karşı karşıya topa dokunamadı. 4. Dakikada sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Mesut düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve Kapaklıspor 1-0 öne geçti. 9. Dakikada gelişen Kapaklıspor atağında ise Berkay’ın ortasında Mertcan’ın şutu üstten auta çıktı. 13. Dakikada ise Tezcan’ın defans arkasına gönderdiği topa iyi hareketlenen Berkay’ın şutu direğin dibinden auta çıktı. Kapaklı Sitespor ise Numan ve Fatih Can ile rakip kalede gol arasa da bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı. İlk yarı 1-0 Kapaklıspor üstünlüğü ile sona erdi.

NUMAN’IN BERABERLİK GOLÜ

İkinci yarıya etkili başlayan taraf ise Kapaklı Sitespor oldu. Ardı ardına Kapaklıspor'un kalesine ataklar geliştiren Kapaklı Sitespor 60. dakikada aradığı golü buldu. Serkan’ın pasında topla buluşan Numan, topu ağlarla buluşturarak skoru eşitledi 1-1

PENALTI GOLÜ SKORU BELİRLEDİ

Kapaklıspor bu golün şokunu üzerinden çabuk attı. 61. dakikada Şaban ile bir gol bulan Kapaklıspor maçta tekrar öne geçti. Maçın uzatma dakikalarında kaptan Tezcan, Uğur Hasko’nun müdahalesiyle ceza sahası içerisinde yerde kaldı, maçın hakemi beyaz noktayı gösterdi. Penaltı atışını kullanan Mamadou Sacko, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-1

Maçın son bölümlerinde başka gol sesi çıkmayınca maç 3-1 Kapaklıspor üstünlüğü ile sona erdi.

''İNSAN TOP OYNARKEN BİRAZ KEYİF ALIR!''

Maç sonunda açıklamalarda bulunan Kapaklıspor Teknik Direktörü Vasıf Aksaka, ''Maç artık bütün takımların fotokopisi gibi. Futbol oynamak için değil de uzaktan toplarla gelsinler belki bir gol atarız üzerine yatarız mantığı var. İnsan top oynarken biraz keyif alır. Kendi oyuncularımı kutluyorum ama ne diyoruz? Seriye devam. Maç maç, hedeften şaşmayacağız.'' dedi.

''EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

Kapaklıspor Kulüp Başkanı Hasan Dükanlı ise şu ifadeleri kullandı; ''İlk yarı farklı olacak bir maçı zora soktuk ama yine de galip geldik. 2 takımı da kutluyorum, dostluk çerçevesinde iyi bir mücadele oldu. Şampiyonluk yolunda adım adım ilerliyoruz. Allah kısmet ederse bu sene taraftarımızı da bölgemizi de mahcup etmeyeceğiz. Bütün takımlara da ayrı ayrı başarılar diliyorum.''