Tekirdağ Süper Amatör Ligi 5. Hafta Maçında Kendi Sahasında Sağlamtaşspor’u Ağırlayan Kapaklıspor, Rakibini 1-0 Mağlup Etti. Ligde 1 maç eksiği bulunan Kapaklıspor, bu galibiyetle puanını 12’ye çıkararak liderliğe oturdu.

22 Ekim 2017 Pazar günü saat 14:00’da Kapaklı Şehir Stadı’nda oynanan maça Kapaklıspor; Serhad, Tolga, Çağatay, Hüseyin, Mamadou, Nail, Gurur, Cisse, Şaban, Tezcan ve Berkay Sağlamtaşspor ise Ali, Cengiz, Batuhan, Gökhan, Bilal, Aykut, Esat, Ahmet, Onur, Volkan ve Ümit ilk 11’i ile sahaya çıktı.

KAPAKLISPOR ATAKLARI SONUÇSUZ KALDI

Kendi seyircisi önünde oynamanın da vermiş olduğu avantajla maça hızlı başlayan Kapaklıspor, ilk önemli gol pozisyonunu 9. Dakikada yakaladı. Sağ kanattan topla çıkan Tolga, defansın arkasına iyi bir top attı. Şaban’dan önce kaleci Ali çıkarak topu uzaklaştırdı. 20. Dakikada Kapaklıspor’da Hüseyin’in vuruşu kaleci Ali’de kalırken, 23. Dakikada Nail’in kafa vuruşu üstten auta çıktı. 40. Dakikada Berkay’ın ortasında Şaban’dan önce topa müdahale eden Sağlamtaşspor savunması topu kornere gönderdi. Gelişen ataklardan gol sesi çıkmayınca ilk yarı 0-0 sona erdi.

TECRÜBELİ OYUNCUDAN ALTIN KAFA

İkinci yarıda her iki takımda gol için rakip kaleye yüklenmeye başladı.  Maçın 73. Dakikasında Kapaklıspor ceza sahasında Batuhan yerde kaldı. Sağlamtaşsporlu oyuncular penaltı beklerken, maçın hakemi devam dedi. Kapaklıspor aradığı golü 77. Dakikada tecrübeli stoper Hüseyin ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta topa iyi yükselen Hüseyin’in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu 1-0

Kapaklıspor’da 85. Dakikada kaleci Serhad ve 88. Dakikada kaptan Tezcan sarı kart görürken, 90+2’de Kapaklıspor Gökhan’la farkı 2’ye çıkarma şansı yakaladı. Gökhan’ı şutu kaleci Ali’den dönerken, top Tezcan’ın önünde kaldı. Tezcan’ın şutunda kaleci Ali kalesinde gole izin vermedi. Maçın ilerleyen bölümlerinde başka gol sesi çıkmadı ve maç 1-0 Kapaklıspor üstünlüğüyle sona erdi.

LİDERLİĞE YÜKSELDİ

Ligde 1 maç eksiği bulunan Kapaklıspor, bu galibiyetle puanını 12’ye çıkararak liderliğe oturdu. Ligde çıktığı 4 maçı da kazanarak 12 puana ulaşan Kapaklıspor,  şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

“ZOR BİR MAÇ OLDU”

Maç sonu açıklamalarda bulunan Kapaklıspor Teknik Direktörü Vasıf Aksaka, “Zor bir maç oldu, taraftarımıza iyi bir maç izlettiğimizi düşünmüyorum. Boy ortalamamız yüksek olmasına rağmen hava toplarında yeterince etkili olamadık. Göl bulamadıkça sıkıntı, telaş oluyor. Çok rahat kazanacağımız bir maçı 1-0 kazandık.