Meme Kanseri Farkındalık Haftası dolayısı ile Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi ve Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü işbirliği ile Kapaklı'da ki bütün mahallelerde meme kanseri erken teşhis eğitimleri düzenleniyor.

Aynı zamanda toplantılarda Kapaklı Belediyesi Psikologu Ceren Sayın tarafından bağımlılık,teknoloji bağımlılığı ve etkili iletişim konuları adı altında eğitimler veriliyor. Uzunhacı mahallesinde başlayan eğitimler , Yanıkağıl mahallesi ve Karaağaç mahalleleri ile devam ediyor. Diğer tüm mahallelerde eğitimlerin yapılmaya devam edeceği belirtildi.

''VATANDAŞLARIN KATILIMI BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ''

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 'Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezimiz,Belediyemiz Psikologu ve Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğümüzün iş birliği ile vatandaşlarımızı meme kanseri erken teşhis konusunda bilgilendirmek amacıyla mahallelerimizde böylesi güzel bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriyoruz. Kapaklı Belediyesi olarak; halkın belediyesi olarak, her zaman halkla birlikte, onun sağlığıyla, sosyal sorunlarıyla da ilgileniyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımızın katılımı bizler için çok önemli. Çünkü eğer bir hastalıktan erken korunmayı ve erken teşhisi öğrenebilirsek bir çok hastalığın önüne hemen geçmiş olabiliriz.'' dedi.