Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) işbirliğiyle, atık pillerin toplanması, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında okullarda pil toplama kampanyası başlatıldı.

KAMPANYA 30 NİSAN 2016'DA SONA ERECEK

Kapaklı’da bulunan ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsayan kampanya çerçevesinde okullara atık toplama kutuları yerleştirildi. Kampanya kapsamında dereceye giren okullar ödüllendirilecek.Ödüllü atık pil toplama kampanyası 30 Nisan 2016’te sona erecek.

BİR PİL 800 BİN LİTRE SUYU İÇİLMEZ HALE GETİRİYOR

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI konuyla ilgili açıklamasında, “Piller çöpe atıldığı zaman havayı, toprağı ve su kaynaklarını kirletmektedir. İçerisinde cıva bulunan bir tek pil bile 800 Bin litre suyu içilemez hâle getirebilir. Bu kampanya ile öğrencilere atık pil toplama alışkanlığı kazandırılarak, atık pillerin çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi konusunda okullarda çevre bilincini aşılamak ve böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak amaçlanmaktadır. Bütün öğrencilerimizi ve ailelerini kampanyaya katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.