Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Tarafından İlk Kez Salonda Düzenlenen Yağlı Güreş Müsabakalarının Başpehlivanı Recep Kara Oldu.

İLK KEZ SALONDA DÜZENLENDİ

7-8 Ocak tarihlerinde “Pehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor” sloganı ile düzenlenen etkinliğin ilk gününde 16 pehlivan mücadele etti. Geleneksel Türk Yağlı Güreşleri’nin sürekliliğini sağlamak ve bu sporun 12 ay boyunca yapılabilmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, Türkiye Güreş Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kurtdereli Spor Salonu’nda gerçekleştirilen yağlı güreşlerde başpehlivanlar kıyasıya mücadele etti. Minik 1, Minik 2, Teşvik ve Başpehlivanlık kategorilerinde toplam 16 sporcu mücadele ettiği müsabakalarda güreşseverler adeta güreşe doyarken, cazgırlar ise söyledikleri manilerle salondakileri coşturdular.

YÜKSEL VE ACAR’DA ORADAYDI

Bölgemizden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Yağlı Güreşe verdiği desteklerle tanınan, Kunduz Güreşleri Ağası, Kapaklı’nın tanınmış genç iş adamlarından Bilal Acar’da ilk defa düzenlenen etkinlikte salondaki yerlerini aldılar.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda duaların ardından müsabakalar başladı. Minik 1 kategorisinde İbrahim Türkmen, Minik 2’de Emin Erdoğan, Teşvik kategorisinde Necip Al birinci oldu.

ÖDÜLÜ ŞEHİT AİLELERİNE BAĞIŞLADI

Başpehlivanlık mücadelesinde ise finalde rakibi Orhan Okullu’yu mağlup eden Recep Kara başpehlivan oldu. “Pehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor” etkinliğinde başpehlivan olan Recep Kara ödülünü şehit ailelerine bağışlarken, etkinliğin tüm gelirleri de şehit ailelerine bırakıldı.