Kapaklı Gazetesi - Mavi Liste, bir komisyon kurarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesinde adayını belirledi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Komisyon Başkanı Kasım Terli, adaylarının İş insanı Rahmi Yılmaz olduğunu açıkladı.

ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN 3. İSİM OLDU

Rahmi Yılmaz, Ömer Karadeniz ve Ahmet Çetin’in ardından resmi olarak adaylığını açıklayan üçüncü isim oldu.

Avrupa Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Mavi Liste Komisyon Başkanı Dr. Kasım Terli, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri yaklaştı ve mavi grup olarak da hazırlıklarımıza başladık. Mart ayında üyelerle birlikte küçük bir toplantımız olmuştu ve bu toplantıda neler yapabileceğimizi konuştuk. Toplantıda güzel fikirler ortaya çıktı, strateji ve plan belirledik. İlk olarak başkan adayımızı, meclis üyelerimizi belirleyip, saha stratejimizi belirleyerek plan dahilinde ilerleme kararı aldık. Ben dahil bu grupta görüşünü dile getiren arkadaşlarımız da benimle aynı fikirdeydi. Bir önceki seçimde bize liderlik eden Rahmi Yılmaz bu seçimin kendisi için son olduğunu söylemişti. Bizde kendi grubumuzda başkanlık adayı olarak öngördüğümüz 5-6 kişi ile istişare yaptık. Bu konuda Rahmi Yılmaz’dan destek istedik. 'Bunun kararını tek başıma vermemeyim demokratik şekilde bu kararı mavi grup kendisi versin' demiştir. Bu anlamda komisyon kuruldu. 15 meslek grubundan 1’er kişi olacak şekilde bir komisyon kurduk. Komisyon Mart ayından bu yana toplantılar yaptı. Saha çalışmalarının ardından bir karara vardık. Komisyonca önümüzdeki seçime mavi liste olarak başkan adayı olarak seni uygun gördük. Bize liderlik edersen birlikte hareket etmek istiyoruz.” dedi. 

"BİRLİKTE YÖNETECEKSEK VARIM"

Kendisini bu göreve layık gören mavi liste üyelerine teşekkür eden iş insanı Rahmi Yılmaz, “Birlikte yönetmek şartı ile teklifinizi kabul ediyorum. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Mavi listeden yönetim kurulu başkanlığı adaylığımı açıklıyorum. Buradaki şartım, odamızın tüm organlarını, yönetim kurulunu, meclisimizi, meslek komitelerimizi, komisyonlarımızı birlikte yönetmek şartıyla maalesef Türkiye’de olduğu gibi bizim odamızda da seçilen yöneticiler odanın sahibi gibi tek başına ön planda oluyorlar. Bu düzeni değiştirerek, üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda ticaretlerini geliştirmek için hep birlikte üyelerimizle birlikte yönetecek isek varım. Buradaki amacımız Çerkezköy ve civarındaki tüm sanayi kuruluşlarının satın almalarını, tedarik zincirini, yan sanayilerini mevcut oda üyelerimizden almalarını sağlayacağız. Bu oran genelde yüzde 80 dışarıdan sağlanıyor, yüzde 20’si bölgemizdeki üyelerimizden sağlanmaktadır. Bunun için sanayici arkadaşlarımız, yönetim kurulu başkanlarıyla bire bir görüşme yaparak odaya platform oluşturacağız. Sanayi kuruluşlarını ve oda üyelerini bir arada toplayıp bölgemizin elektrik, su, yol, çevresini, iş gücünü kullanan sanayici arkadaşlarımıza satın almalarını, en azından yarısını Çerkezköy’den yapması konusunda destek isteyeceğiz. Tekirdağ Sanayi Odasının da kurulması için Çerkezköy TSO olarak destek vereceğiz. Odamızın hizmet binasının bir katını da sanayici üyelerimize tahsis edeceğiz. Kısacası bu koordinasyonu birlikte sağlayacağız. Oda hizmet bedellerinden yüzde 50 indirim, bazılarından daha fazla indirim yapacağız. Oda kayıt, yıllık aidatlardan kanunun öngördüğü brüt asgari ücretinin yüzde 10’undan fazla almayacağız. Üyelerimize indirim yapacağız. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası kurulduğundan bu yana meclis üyeliği yapıyorum. Bu tip kuruluşlar aidat toplamaktan daha fazla hizmetleri olmuyor. Biz bir fark yaratarak bölgemizde ÇTSO adı altında üyelerimizin yararlanabileceği karma sanayi ve iş yeri kooperatifi kurarak yaklaşık 1200-1500 dönem arazi alarak 200-500 metrekare arasında iş yeri yaparak 3.000 civarında iş yeri yapmayı planlıyoruz. Kamu yararı olduğu için uygun şartlarda hazineden yer alarak üyeleri iş yeri sahibi yapmak istiyoruz. Saray ve Kapaklı'daki üyelerimizin odamıza daha kolay ulaşması için odanın ofislerini açmak istiyoruz. Hizmetlerini buradan almalarını sağlayacağız. Bölgemizdeki en önemli sorun olan ara elaman yetiştirmek, üç ilçemizde bu sorunu gidermek için meslek liseleri yapmak istiyoruz. Çevreyi, doğayı korumak için çevre komisyonu kuracağız. Bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının, devlet yatırımlarının, belediyelerin çevremize olumsuz etkisi olan işyerlerimizin takibini sağlayıp, kamuoyunda gündeme getireceğiz. Çevreci bir oda olacağız” dedi.

“KARAR NASIL ALINDI?”

Basın mensuplarının, “Sonuçta aday yine siz oldunuz. Diğer adaylar arasında bir anlaşmazlık mı oldu, bu yüzden mi siz aday oldunuz. Diğer isimler kim, nasıl bu karar alındı? Neden Rahmi Yılmaz aday oldu?” sorusu üzerine konuşan Dr. Kasım Terli, “ Rahmi Yılmaz ‘mavi grup kimi derse o aday olsun, ben belirlemeyeyim’ dedi. Biz de komisyon olarak sahada gözlemleyerek kendi içimizde bir karar aldık.” dedi. 

“PROJELERİNİZİ NASIL HAYATA GEÇİRECEKSİNİZ?”

“Projelerinizi nasıl hayata geçireceksiniz. Kaynak nasıl bulacaksınız” sorusu üzerine konuşan Yılmaz, “Kapaklı’ya ofis açmak demek oraya birer kişi koymak ve ofis tutmak demek. Bizim odamızı bütçesinde bu rakam çok komik bir rakam. Allah’ın izniyle mavi liste göreve gelirse ilk icraatlarımızdan birisi geriye dönük 9 yılda yapılan iş ve işlemlerin incelenmesi Bakanlığımızdan, Teftiş Kurulu’ndan  müfettiş istemek. Geriye dönük yapılan o harcamaların büyük bir kısmı faizleriyle birlikte odamıza geri gelecek ki birkaç tane okul yapılabilir diye düşünüyorum. Bu birincisi. İkincisi, yapı kooperatifidir. Maalesef burada hepimiz arazileri para vererek alıyoruz. Ama kamu yararı olan yerlerde kooperatifler kamu yararı olduğu için hazineden arazi desteği alıyorlar.” diye konuştu.

“ÜYELİK GÖNÜLLÜ OLACAK”

Vali Soytürk, hayırseverlerle iftar yemeğinde buluştu Vali Soytürk, hayırseverlerle iftar yemeğinde buluştu

“Karşı tarafta bir birleşme öngörüyor musunuz. Böyle bir durumda stratejiniz nasıl olacak? “ sorusu üzerine Yılmaz, “ Karşı taraf dediğiniz üçü de arkadaşımız. Üçü de geçen dönem zaten birlikteydiler. Bizim için fark etmiyor. Biz mavi liste olarak geçen dönem onların karşısında tektik.  Odanın gerçekleşen bütçesinin yüzde 8’i TOBB’a gidiyor. Biz belki de ulusal seviyede oda üyeliklerinin gönüllülük esasına göre olmasını isteyeceğiz. Sen beni niye zorunlu tutuyorsun ki, kamu gücünü kullanarak benden para alıyorsun. Gönüllülük esası olsun. Biz geldiğimizde bütçe düşük olacak” dedi. 

“KİM KAZANIRSA BİZ TEBRİK EDERİZ”

Oda seçimlerinin Çerkezköy’de bir okulda yapılması çağrısında bulunan Yılmaz, “Seçim kurullarından beklentimiz seçimin okulda yapılması. Demokratik ve tarafsız bir sahada seçim yapılırsa kim kazanırsa biz tebrik ederiz.  Geçen dönem aslında çok güzel bir seçim kampanyası oldu. 9 gün önce seçimin yeri değişmeseydi, demokratik bir seçim olsaydı, o seçim okulda olsaydı biz açık ara kazanırdık. Seçimlerin 24 Eylül ya da 2 Ekim’de olmasını bekliyoruz” dedi. 

“KOZUVA SÖZÜNÜ TUTSUN”

Kozuva’nın “Rahmi Yılmaz aday ise bende adayım” yönündeki açıklamasına karşılık olarak Yılmaz, “Vermiş olduğu sözü yerine getirmeye davet ediyordum. Rahmi Yılmaz adaysa bende adayım sözünü yerine getirmesini bekliyoruz.” dedi.