Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Davutoğlu döneminde genel başkandan geri aldığı il ve ilçe başkanlarını atama yetkisini geri aldı.

Ak Parti’de yaşanan kongre sürecinin ülke genelinde sıkıntılı geçmesi ve Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın yapmış olduğu atamaların tartışmalara neden olması Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın böyle bir karar almasına neden oldu.

“BİZZAT ERDOĞAN ATAYACAK”

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm büyükşehirlerde kongreleri iptal ettiği öğrenilirken, bugüne kadar gerçekleştirilen ve büyük eleştiri toplayan kongrelerinde yeniden gözden geçirileceği öğrenildi. Bundan sonra yapılacak olan İl ve İlçe başkan adaylarını da bizzat Recep Tayyip Erdoğan’ın belirleyeceği ifade ediliyor.

“REİS DURUMA EL KOYDU”

Ak Parti’de kongrelerin iptal edilmesi sosyal medyada en çok paylaşılan paylaşımlar arasında yer alırken, partililer ‘Reis duruma el koydu’ yorumunda bulundular.

“SADECE BÜYÜKŞEHİRLERDE İPTAL”

Konuyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden bir açıklama yapan Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, kongrelerin sadece büyükşehirlerde iptal edildiğini söyledi. Ataş, “Büyükşehirlerin dışındaki illerde ilçe kongrelerimiz planlandığı gibi yapılmaktadır. Bazı sosyal medya hesaplarında yazılanlar doğruları yansıtmamaktadır.” Dedi.

İKİ İLÇE KALMIŞTI

Tekirdağ’da bazı ilçeler kongrelerini tamamlarken, önümüzdeki günlerde de Süleymanpaşa ve Ergene ilçelerinin kongrelerini gerçekleştirmesi bekleniyordu. İptal edilen kongrelerin ne zaman yapılacağı açıklanmazken, Kasım ayı sonuna kadar iptal edilen kongrelerin tamamlanacağı konuşuluyor.

Haber: Adem ÇİL