FETÖ'cü askerlerin darbe girişimine tepki gösteren çok sayıda vatandaş, darbe girişiminin 2. Ve 3. Gününde de Kapaklı eski belediye meydanında toplanarak sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttu.

İlçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Mehmet Ali Barın, İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Tekin Oruç, İlçe müftüsü İsa Aktaş, İlçe milli eğitim müdürü Tahsin Nalbant, Ak Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları da meydana gelerek tepki gösterilerine destek verdi.

Sık sık tekbir getiren ve sloganlar atan kalabalık Amerika’da yaşayan Fethullah Gülen’e ve darbeci askerlere tepki gösterirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdiler.

“DEVLETİN UÇAĞIYLA MİLLETİ BOMBALADILAR”

Meydanda kalabalığa seslenen İlçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, konuşmasında darbe girişimi esnasında Ankara’da olduğunu belirterek Ankara’da yaşananların daha ciddi ve korkunç boyutta olduğunu söyledi. Kaymakam Gürbüz konuşmasında, “Devletin uçağıyla milletin askerini, polisini, vatandaşını, kamu kurumlarını bombaladılar. Buradaki gibi tüm Türkiye’deki alanları dolduran vatandaşlarımızın her biri bir uçak, her biri bir tank başaramazlar. İnanmış, ölüme razı, bunu şehitlik makamı gören bir insandan daha güçlü hiçbir varlık yoktur.

“BU MİLLETİ NASIL YENECEKLER?”

Dünden bugüne neler yaşadığımı sizlerle kısaca paylaşmak istiyorum. Bir arkadaşımda misafirlikteydim. Bir uçağın alçak uçuş yaptığını fark ettik. İçime doğdu herhalde darbe oluyor. Arkadaşlarımda dedi ki bu devirde böyle şey mi olur? Bize gelen çeşitli istihbaratlar oluyor bu çılgınlığı yapamaz bunlar dedik ama kalkıştılar. Devletin istihbarat teşkilatına devletin helikopteri ile bomba yağdırdılar. Yazıklar olsun. Ailemden ve çevremden arayanlar oldu sokaktayız dedi. Bende Kapaklı’yı uzaktan da olsa takip etmeye çalıştım.  Allah’a çok şükür sizlerle birlikteyim. İyi ki sizlerin kaymakamıyım. Dün sorduğumda Kapaklıda durum nasıl? Dediğim de hem kamu kurumlarımız, hem güvenlik güçlerimiz devletimizin, milletimizin, hükümetimizin yanındayız. Biz Cumhurbaşkanımızın izindeyiz, onun arkasındayız dediler. Vatandaşlarımız nerede alanlarda mı? Bu cani örgüte tepki gösteriyorlar mı? Dedim. Fotoğraflarınızı gönderdiler gurur duydum. Türk milleti Tepki göstermesi gerektirdiği yerde tepkisini gösterir. Türk milleti, sessizdir, sakindir, uysaldır ama çekmeye gelmez başı. Bugün burada binlerce vatandaşımız burada. Ak Parti, CHP, MHP ilçe başkanlarımız burada Allah hepsinden razı olsun. Bugün biz birlik, beraberlik, vatan bütünlüğü için buradayız. Vatan sevgisi imandandır. Bu milleti nasıl yenecekler? Sabahlara kadar sela'larla, ezanlarla dualarla geçirdik nasıl yenecekler?

Sokağa çıkabilen sokağa çıktı, elinde silah olsun olmasın önemli değil bir yürek var ki her silahtan üstün. Evlerden annelerimiz bacılarımız oturdular kuran okudular. Kim yenebilir? Kimse yenemez Elhamdülillah.

“YOLUMUZ HAK YOLUDUR, DOĞRU YOLDUR”

24 Saat geçti, Su uyur düşman uyumaz. Zannetmeyin ki bu hemen bitti. Aman vatandaşlarım rehavete kapılmayın bu gece çok önemli bu gece sabahlamamız lazım. Bir rehavet olsun da fırsattan nasıl faydalanabilir diye bekleyenler var. Bir yandan da şükrediyorum Bir vatandaşımızdan iki kamyon istedim olur ya tanklarla ilçeye yürümeye çalışırlarsa kamyonu onlara siper edelim. Biz iki derken bugün burada kaç tane kamyon dolaşıyor. Bu millet bu ruha sahip oldukça hiçbir iç ve dış mihrak başarılı olamaz. Yeter ki biz bir ve beraber olalım. Yolumuz hak yoludur, doğru yoldur. Yolumuzdan ayrılmayalım. Allah zalimlere yardım etmez. Karşımızda da zalimler var, çok şükür biz mazlumuz onlar zalim biz yeneceğiz. Bu mübarek kalabalık inşallah buraya geldiği niyetle Cenab-ı Allah nezninde de büyük bir sevaba erişir. Cennette çok büyük makamlara erişir. Çünkü vatan sevgisi imandandır.  Buraya gelen hiçbirimizin bir beklentisi yok. Ucunda ölüm olabilir vatan sevgisi için gelir misiniz? Dedik. Çok şükür geldiniz. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.  Milletimi, Devletimi, Vatanımı da sizlere emanet ediyorum” dedi.