Çerkezköy Samsun Vezirköprülüler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Üyeleri, Büyükyoncalı Mahallesi Bozaba Piknik Alanı’nda Düzenlenen 15. Geleneksel Piknik Şöleninde Bir Araya Geldi.

Pazar günü düzenlenen piknik şöleninin sunuculuğunu Hasan Çil üstelenirken, şölene Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye başkanı Vahap Akay, ÇTSO yönetim kurulu başkanı Süleyman Kozuva, Saray Belediye Başkan Yardımcısı Önder Çelik, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda dernek üyesi ve vatandaşlar katıldı.

BAŞARILAR DİLEDİ

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan piknik şöleninde konuşan Çerkezköy belediye başkanı Vahap Akay, dernek başkanı Dursun Yıldız ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, başarı temennisinde bulundu.

ÇEŞİTLİ YARIŞMALAR DÜZENLENDİ

Dernek başkanı Dursun Yıldız ise katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Vezirköprülüler Derneği olarak her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz piknik şöleninin bu yıl 15.’sini gerçekleştirdik. Bize bugüne kadar destek olan sponsorlarımıza, yönetim kuruluma ve üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yöresel sanatçılar ve davul zurna ekibiyle şenlenen ve çeşitli yöresel oyunlarla eğlenen Vezirköprülüler, Elma yarışı, iğne yarışı, urgan yarışı, çuval yarışı gibi yarışmalarla piknik şölenine ayrı bir renk kattılar.

AĞA KOLTUĞUNU KORUDU

Piknik şölenlerinin olmazsa olmazı ağalık yarışmasına ağa adaylarının ilgisi yoğun oldu. Ağalık sandalyesine yaklaşık 40 kişi otururken, 30 bin TL ile mevcut dernek ağası Hasan Saraçoğlu Vezirköprülüler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeniden piknik şöleni ağası oldu.

cerkezkoy-vezirkoprululer-piknik cerkezkoy-vezirkoprululer-piknik1 cerkezkoy-vezirkoprululer-piknik2 cerkezkoy-vezirkoprululer-piknik3