Suriye Bayırbucak Türkmenleri için Çerkezköy’de başlatılan yardım kampanyasına Kapaklı Samsunlular Derneği’de kayıtsız kalmadı.

Keleşler Halısaha’da toplanan dernek yönetimi ve üyeleri Çerkezköy’de başlatılan yardım kampanyasına destek olma kararı alırken, ilçemizde yaşayan herkesi kampanyaya katılmaya davet ettiler.

HERKESİ KAMPANYAYA KATILMAYA DAVET EDİYORUM

Konu hakkında açıklama yapan dernek başkanı Mehmet Aktürk, “Suriye’de yaşayan Türkmen kardeşlerimiz için Çerkezköy’de başlatılan bu anlamlı yardım kampanyasına Samsunlular olarak kayıtsız kalamadık. Dernek yönetimi ve Samsunlu iş adamları olarak bu kampanyaya katkıda bulunma kararı aldık. Suriye’de yaşayan kardeşlerimiz için bu zor günlerde en fazla ihtiyaçları olacağını düşündüğümüz gıda ve giyecek yardımı başta olmak üzere aklınıza gelecek her türlü temel ihtiyaç malzeme yardımını Türkmen cephesine ulaştırma gayesindeyiz.

Buradan tüm Kapaklı halkını ve Samsunlu hemşerilerimi kampanyaya katılmaya, Suriye’deki Türkmen kardeşlerimize destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Kampanya kapsamında İmkanı olanlar kendi imkanlarıyla ulaştırmak istedikleri yardımlarını Çerkezköy belediye alanında bulunan yardım çadırlarına, imkanı olmayanlar ise Samsunlular derneğine ulaştırarak dernek vasıtasıyla yardımlarını yetkililere ulaştırdılar.