Kapaklı Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlediği Piknik Şöleninin 13’üncüsünü Kazak Gölü Mesire Alanında Gerçekleştirdi.

Kapaklı’nın en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olma özelliğini taşıyan Kapaklı Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikle adına yakışır bir şölen gerçekleştirdi. Şölende gerçekleştirilen ağalık yarışında Şenol Batum 3. Kez ağa seçildi.

Pazar günü Kazak Gölü Mesire alanında gerçekleştirilen şölene hava şartlarının kötü olmasına rağmen yoğun katılım sağlayan vatandaşlar, özellikle Ünlü Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan’ın sahneye çıkmasıyla büyük coşku yaşadılar.

KATILIM YOĞUN OLDU

Yoğun bir katılımla ve Hasan Çil’in sunumu ile gerçekleşen şölene; Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı İsmail Türker, Samsunlu Dernekler Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Sezgin Gümüş, Kurum Müdürleri, Siyasi Partiler ve STK’ların temsilcileri ile çok sayıda iş adamı ve vatandaşlar katıldı.

“50 BİN SAMSUNLU BULUNMAKTA”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan şenliklerde İrfan Demir Kuran-ı Kerim tilaveti okudu.  Zafer Kara’nın sahne almasıyla devam eden şenlikte açılış konuşmasını Dernek başkanı Mustafa Önder Yaptı. Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Önder, “Sanayinin bölgemize gelmesiyle birlikte her geçen gün göç alarak büyüyen Kapaklımızda göçün büyük bir bölümünü Samsunlu hemşerilerimiz oluşturmakta, bugün bölgemizde 15 bin Tekirdağ genelinde 50 bin Samsunlu hemşerimiz bulunmakta bu sayının gelecek yıllarda daha da artacağını tahin etmekteyiz. Tabi ki büyümede sanayicilerimizin katkısı olduğu kadar Samsunlu iş adamlarımızın da katkısının olduğunu kimsenin unutmaması gerekir. Bugün bölgemizde yapılan birçok eserde değerli iş adamlarımızın imzası bulunmaktadır.” Dedi.

“EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM KURULUŞUYUZ”

Önder, “Bölgemizde bu kadar hemşerimizin yaşamasıyla birlikte bölgemizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Kapaklı Samsunlular derneği yönetimi olarak, sosyal sorumluluğumuzun bilincinde hareket ederek birlik, beraberlik ve hemşerilerimizin bir birini tanıması için yapmış olduğumuz piknik şenliklerimizin dışında özel hastaneler ile başlattığımız indirim anlaşmalarını çoğaltarak her üyemizin maddi ve manevi yanında olmaya çalışacağız.

Her yöreden insanların mutluluğu, üzüntüyü birlikte kardeşçe yaşamasıyla birlikte adeta Türkiyemizin küçük bir mozaği haline gelen Kapaklımızda mozağin parçası olarak Vatanımız için, Bayrağımız için biz Samsunlulara düşen görevlerde elimizi değil vücudumuzu siper etmeye hazır olduğumuzu buradan herkese belirtmek isteriz. Bu vesile ile bugünkü piknik şenliğinde bizlere maddi ve manevi anlamda desteğini esirgemeyen sponsorlarımıza, iş adamlarımıza, şenliğimize katılarak renk katan sanatçılarımıza, uzakta, yakından gelen siz değerli katılımcılara ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan değerli hemşerilerimize kısacası emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyorum.” Diye konuştu.

“SAMSUN’UN ÖNEMİNİ ARTTIRIYOR”

Etkinlikte konuşan ve Kapaklı’da 81 ilden insanın yaşadığını hatırlatan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, “En az 15 bin Samsunlu Kapaklı’da yaşıyor. Bu Samsun’un önemini çok daha fazla arttırıyor. Samsunluların bu güzel organizasyonda birlikte olmasından dolayı bende mutluluk duyuyorum. Bu organizasyonların çok zor olduğunu ve çok emek sarf edildiğini biliyorum. Bu yüzden dernek başkanımız ve yönetimini canı gönülden kutluyorum.” Dedi.

“BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise konuşmasında “Bu güzel organizasyon için başta dernek başkanımıza, yönetim kurulu üyelerine, destek veren esnaflarımıza ve katkısı emeği bulunan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Biz ilçemizde tüm hemşehri derneklerimiz ile büyük bir aileyiz. Bu organizasyonlar bizleri daha çok bir birimize kenetliyor. Birlik beraberlik içerisinde ve kardeşçe Kapaklımıza da yaşamaya devam edeceğiz'' dedi.

“YOĞUN BİR ÇALIŞMA YAPTILAR”

Güne şansız bir şekilde başlandığını söyleyen Kapaklı Belediye başkan Yardımcısı Adem Sekmen, “Dernek yönetimi bir haftadır sizleri bir araya getirmek için yoğun bir çalışma yaptılar. Başta Dernek Başkanımız Mustafa Önder ve yönetim kuruluna emekleri için teşekkür ediyorum.” Dedi.

"ATATÜRK İLE HEMŞERİ OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM"

Şölende konuşan SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş, “Samsun, Kuvayi Milliye demektir, Samsun milli mücadele demektir, Samsun Atatürk demektir, Samsun Cumhuriyet demektir, Samsun 19 Mayıs demektir. ‘Doğumum 19 Mayıs, doğduğum yer Samsun diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile hemşeri olmaktan onur duyuyorum. 19 Mayıs Haftası hepinize kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere bütün gazilerimizi ve şahadet şerbetini içen kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum” diye konuştu.

“YILDIZDOĞAN’A YOĞUN İLGİ”

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Ankaralı Ebru ve Aylin Dinçer’in bir birinden hareketli parçaları ile gönüllerince eğlenen vatandaşlar, sahneye ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan’ın çıkmasıyla büyük coşku yaşadılar. Vatandaşların büyük sevgi gösterisi eşliğinde sahneye çıkan Mustafa Yıldızdoğan, ‘Türkiyem’ şarkısı ile başladığı sahne performansı ile büyük beğeni topladı. Mustafa Yıldızdoğan’ın tüm şarkılarına eşlik eden vatandaşlar, unutamayacakları bir gün yaşadılar.

“ŞENOL BATUM 3. KEZ AĞA SEÇİLDİ”

Şenliklerin olmazsa olmazı ağalık yarışında ise 2 dönemdir Kapaklı Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği şölen ağalığı yapan Şenol Batum 3. Kez şölen ağası seçildi. 3. Kez ağa seçilen Şenol Batum’a dernek yönetimi tarafından ağalık kupası takdim edildi. Şölende ayrıca şölenin düzenlenmesinde katkısı olanlara birer plaket takdim edildi.