Saray Samsunlular Derneği, 5. Geleneksel Piknik Şöleni’ni Büyükyoncalı Mahallesi Bozaba Mesire Alanı’nda Gerçekleştirdi.

23 Temmuz 2017 Pazar günü gerçekleştirilen şölende buluşan Samsunlular Derneği üyeleri, müthiş bir şölen gerçekleştirdi. Semaverlerini kurup hem aileleriyle birlikte piknik yapan hem de gün boyu birlik, beraberlik mesajlarını veren Samsunlular, Davul zurna ekibi ve yerel sanatçılar eşliğinde unutulmaz bir şölen yaşadılar.

SAMSUNLULARIN GENÇ AĞASI AYHAN UYSAL

Samsunlu Yerel sanatçılarda Hüseyin Şimşek, Habibe Bozkır ve Ankaralı Aylin’in sahne performansıyla renk kattığı şenlikte gerçekleştirilen ağalık yarışını 40 Bin TL ile Aykent Yapı'nın sahibi genç müteahhit Ayhan Uysal kazandı.

Bu yıl 5’incisi düzenlenen piknik şölenine Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve Ayşe Doğan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Yardımcısı Önder Çelik, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Çok Sayıda Siyasetçi ve STK temsilcisi ile Saray ve çevre ilçelerde yaşayan Samsunlu vatandaşlar katıldı.

KURUCU BAŞKAN İLYAS UYSAL TEŞEKKÜR ETTİ

Hasan Çil’in sunumu ile gerçekleşen şölen İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından şölenin açılış konuşmasını Kurucu Dernek Başkanı İlyas Uysal yaptı. Şölene katılan tüm misafirlerine teşekkür eden Uysal, herkese iyi eğlenceler diledi.

“BİR BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDEYİZ”

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yaptığı konuşma ile birlik ve beraberlik mesajlarının yanı sıra Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya katılmasına dair yapılan referandum sonuçları hakkında bilgi verirken şu ifadeleri kullandı, ‘’Geçtiğimiz yıllarda Büyükyoncalı’da bir referandum yapıldı, %79 oyla Kapaklı’ya katılma ve %21 oyla Saray’da kalma hakkında sonuçlar çıktı. Bu dosya hala Bakanlar Kurulu’nun önünde fakat 15 Temmuz olaylarından sonra henüz karar verilemedi. İleri tarihlerde nasıl karar verileceğini henüz bilemiyoruz fakat hayırlı olmasını ümit ediyoruz. Saray’da da kalsa, Kapaklı’ya da bağlanmış olsa Büyükyoncalılı dostlarımızla biz her zaman bir bütünlük içerisindeyiz.’’ Dedi.

“DİK DURACAĞIZ”

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise konuşmasında, ‘’Dernekçilik Sivil Toplum Örgütleri’nin ilk basamağıdır. Derneklerimiz bizleri bir arada tutan, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, Bu şölenlerimiz de bunlara katkı sağlayan faaliyetlerdir. Böyle güzel günlerde rabbim bizi bir araya getirsin. Biliyorsunuz son günlerde tüm dünya, Müslümanlar üzerinde yapılan hainliklerle çalkalanıyor. Bu etkinlikler vesilesiyle bir arada olmayı, dik durmayı öğreneceğiz’’ diyerek derneklerin öneminden bahsetti ve ardından konuşmasına teşekkürlerle son verdi.

“ALLAH BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN”

Konuşmacılar arasında bulunan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, ‘’Bugün gerçekten çok güzel, özel bir gün. Allah huzur ve birliğimizi bozmasın diyorum. Bugün yakın coğrafyamızda Filistin’de, Irak’ta, ne yazık ki Müslüman kanı akmakta, mazlum kanı akmakta. O nedenle bizim böyle etkinlikler düzenleyerek bir araya gelmemiz çok önemli. 80 milyonun bir ve beraber olduğu ve bir yumruk gibi sıkıldığı böyle etkinlikler, dosta güven düşmana korku veren bu etkinlikler inşallah kıyamete kadar sürer.’’ dedi.

Ardından birlik ve beraberlik mesajına 15 Temmuz’dan örnek vererek devam eden Tekirdağ Milletvekili Yel, ‘’Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta 15 Temmuz Destanı’nın 1. Yıl Dönümü idi. Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da hain darbe girişimi neticesinde milletimizin tekrar şahlandığını gördük. Çanakkale Destanı’nda Mehmetçik neyse, 15 Temmuz Destanı’nda milyonlarca Mehmetçiği gördük. İşte bu duygu ve düşüncelerle, bu birlik ve beraberliği sağlamış bir milletin efradı olarak atalarımıza ve ecdadımıza layık olduğumuz için yüce yaradana ne kadar şükür etsek azdır’’ dedi.

Konuşmacılara günün anısına plaket verilmesinin ardından şenlik, sırasıyla sahne alan sanatçıların sahne performansıyla devam etti.