İlçe Kaymakamlığı’nın Kapaklı Belediyesi Sponsorluğunda Düzenlediği Kapaklı 2. Satranç Turnuvası Adeta Bir Satranç Şöleni Havasında Geçti.

2 gün süren turnuvaya katılan Türkiye Satranç Şampiyonası Üçüncüsü GM Kıvanç Haznedaroğlu Simultane ve Körleme maçlarıyla satrançseverleri kendine hayran bıraktı.

TURNUVAYA 160 SPORCU KATILDI
Türkiye Satranç Federasyonu Kapaklı Temsilciliği Tarafından Düzenlenen Kapaklı Business Otelin ev sahipliğini yapmış olduğu 2.Kapaklı Satranç Turnuvası 09-10 Ocak 2016 tarihlerinde 160 sporcunun katılımıyla 6 tur üzerinden İsviçre sistemine göre yapıldı. Turnuva 09 Ocak 2016 tarihinde Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali GÜRBÜZ’ün açılış konuşması ve ilk hamlesiyle saat 10.45 de başladı.

KÖRLEME VE SİMULTANE MAÇLARI OYNADI

İki gün süren turnuvaya onur konuğu olarak katılan Kıvanç HAZNEDAROĞLU sporcularla 9 Ocak Cumartesi saat 18:00 de 42 sporcuya karsı simultane oynadı. Oyun 39 galibiyet, 3 beraberlikle sonuçlandı. Pazar günü saat 10.00-12.00 arası antrenörlerimizle buluşarak satranç oyunu taktikleri hakkında bilgi verdi. Cumartesi günü saat 13.00-14 arası 6 sporcuya karşı körleme oynayarak hepsini kazandı.

Cumartesi 3 tur, Pazar günüde 3 tur halinde yapılan turnuva, Pazar günü saat 16.30’da sona erdi. Saat 17:00’da yapılan kapanış törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Ali GÜRBÜZ, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ferhat KAANOĞLU, Belediye Başkanı İrfan MANDALI, Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi  Mehmet VARDAR, Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy İlçe  Temsilcisi Remzi YAKUT, Türkiye Satranç Federasyonu  Kapaklı İlçe Temsilcisi Murat BEKDAŞ, Okul müdürleri, öğrenci velileri  katıldı.

SATRANÇTA HİÇBİR ZAMAN KAZANDIM DEMEMEK LAZIM

Ödül töreninde konuşan ilçe Kaymakamı Mehmet Ali GÜRBÜZ Konuşmasında, “Gerçekten çok güzel bir hafta sonu geçirdik. Belediye başkanımızın turnuvaya vermiş olduğu katkılar yadsınamaz. Business Hotel bu mekanı bize tahsis etmese bu rahatlık olmazdı. Kıvanç bey burada olmazsa bu turnuva bu kadar renkli, eğlenceli olmazdı. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu arada yaş grubunda dünya 4. Sü olan Esma Doğa Duran’a ayrıca bir alkış istiyorum. Rakipleri çok güçlüydü, onların arasında 3. Oldu. Bu turnuvada derece almayanlar lütfen üzülmesinler. Çalışsınlar daha başarılı olmaya devam etsinler. Bu arada kendi oğlumda 3. Oldu bu turnuvada. Son maça 5’te 5’le girmişti. Satrançta hiçbir zaman kesinlikle kazandım dememek lazım. Son maç, son hamleye kadar dikkatli olmamız gerekiyor. Tüm öğrencilerimize eğitim ve satranç hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ            

İlçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tarafından turnuvaya sponsor olan belediye başkanı İrfan Mandalı ve turnuvaya ev sahipliği yapan Business Otel’in sahibi Remzi Garip ve turnuvaya onur konuğu olarak davet edilen turnuva boyunca 2 gösteri maçı yapıp turnuvaya renk katan GM Kıvanç Haznedaroğlu’na plaket takdim edildi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Turnuvada A Kategorisi birincisi Eyüp Kazoğlu 750 .00  TL  para ödülü , kupa  ve madalya, B Kategorisi birincisi Berk Altay çeyrek  altın , kupa ve madalya, C  kategorisi birincisi Bora Arıcı, çeyrek  altın , kupa ve madalya, D kategorisinin birincisi  Emre Gürcan çeyrek  altın, kupa ve madalya aldı . Ödüllerini ilçe Kaymakamı Mehmet Ali GÜRBÜZ verdi.

A Kategorisi ikincisi Taha Mert Dönmez, B Kategorisi ikincisi Batuhan Güngör, C Kategorisi ikincisi Enes Talha Demir ve D Kategorisi ikincisi Yiğit Akaltunaş ödüllerini ilçe jandarma komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu’dan aldı.

A kategorisi üçüncüsü Esma Doğan Duran, B Kategorisi üçüncüsü Baran Gözcü, C kategorisi üçüncüsü Muhammet Emre Aktaş, D kategorisi üçüncüsü Göktürk Akif Gürbüz’e ödüllerini belediye başkanı İrfan Mandalı verdi.

En iyi bayan kategorisinde 125.00 TL para ödülü ve madalya alan Esma Doğa Duran, en iyi 55 yaş ve üzeri 125.00 TL para ödülü ve madalya alan Emin Bozoğlu’na ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin NALBANT tarafından verildi. Ayrıca turnuvaya katılan tüm sporculara katılım madalyası verildi.

SATRANÇ HIZLA YAYILMAYA DEVAM EDECEK

TSF(Türkiye Satranç Federasyonu) Kapaklı İlçe Temsilcisi Murat BEKDAŞ   ; “Her okulumuzda satranç antrenörü öğretmen bulunmamaktadır. Bu öğretmenlerimiz ve satranca gönül veren antrenörlerin çalışmaları sonucu satranç sporu hızla yayılmaya devam edecektir” dedi.

Satranç sporunu daha da yaygınlaştırmak adına çalışmaların sürdüğünü kaydeden BEKDAŞ, şunları ifade etti:

“Velilerimize, okullarında satranç antrenörü olup olmadığını öğrenmelerini ve çocuklarını okullarındaki satranç kurslarına göndermelerini tavsiye ediyorum. Satranç aslında hayatın ta kendisidir. Doğrular, yanlışlar, kazanmak, kaybetmek, kendine güvenmek, dikkatli olmak, plan yapmak, alternatif çözümler geliştirmek, problemle mücadele etmek gibi birçok kavramı içinde barındıran bir spordur satranç. Satranç çocuğu olgunlaştırır. Tecrübe sahibi yapar. Problemle mücadele edebilmeyi, yenmeyi –yenilmeyi soğukkanlı olmayı öğretir. Kısaca hayata hazırlar” diye konuştu.

KAPAKLI SATRANÇTA MARKA OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet VARDAR, “Kapaklı satrançta doğru hamlelerde buluşmaya başladı. Artık satrançta bir marka olma yolunda ilerliyor. “Bir insan değişir, dünya değişir” diyerek Bireylere birçok olumlu özellik kazandıran bu seçkin sporun benimsenmesine yardımcı olacağına inandığımız Satranç Turnuvasında bizlerin yanında olan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali GÜRBÜZ’e, Desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız İrfan MANDALI ’ya, Otelini bize açan Remzi Garip’e, turnuvaya katılan büyük usta GM Kıvanç Haznedaroğlu’na, katılan sporcu öğrencilere, değerli öğretmenlerine turnuva organizatörü Satranç Öğretmeni Murat BEKDAŞ,  değerli yönetici, öğretmen ve hakem arkadaşlarıma  teşekkür ederim” dedi.

Kapakli_Satranc_Turnuvasi2 Kapakli_Satranc_Turnuvasi3 Kapakli_Satranc_Turnuvasi4 Kapakli_Satranc_Turnuvasi5 Kapakli_Satranc_Turnuvasi6 Kapakli_Satranc_Turnuvasi7 Kapakli_Satranc_Turnuvasi Kapakli_Satranc_Turnuvasi1