CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunu hedef alan suikast girişimi Kapaklı’da kınandı.

CHP Kapaklı İlçe Teşkilatında basın açıklaması düzenleyen CHP Kapaklı İlçe başkanı Kenan Seçkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıyı kınadı. Basın toplantısına Meclis üyeleri, Yönetim kurulu üyeleri ve kadın kolları başkanı Mediha Uğurlu ile kadın kolları üyeleri katıldı.

“HER GÜN YENİ BİR ACIYLA UYANIYORUZ”

Açıklamasında her gün yeni bir acıyla uyandığımızı ifade eden Kenan Seçkin, “Her gün yeni bir terör olayında, evlatlarımızı, askerlerimizi, vatandaşlarımızı yitiriyoruz. Bu sabah da Cizre’de polis merkezine yapılan terör saldırısında şehit olan polislerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Dün de partimizin genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsında partimize ve tüm milletimize yönelen bir terör saldırısı meydana geldi. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Şehit olan askerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” Dedi.

chp-kapakli-kinama1

“BİZLERİ KORKUTAMAZ, SİNDİREMEZ”

Seçkin, “Herkesin bildiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi, her dönemde, her yerde ve her şartta, kimden ve nereden gelirse gelsin, terörün karşısında dimdik durmuştur ve durmaya da devam edecektir. Fakat 2002 yılında sıfır olan şehit sayısının bugün haddi hesabı kalmamıştır. Ülkemizi bu noktaya sürükleyenlerin siyasi ve hukuki olarak hesap vermeleri gerekir. Türkiye içerde ve dışarıda gerek FETÖ, gerek IŞID ve PKK terörüne teslim edilmiş, ülkemiz, artık şehit vermenin normal olduğu bir noktaya sürüklenmiştir. Bu sürecin bir an önce tersine dönmesi ve her türlü terörün ülkemizden defedilmesi için CHP örgütleri olarak her şeye varız, hazırız. Terörün karşısındaki bu dik duruşumuza karşı yapılan saldırılar, kuvva-i milliye geleneğinden gelen Cumhuriyet Halk Partisinin hiçbir üyesini korkutamaz, yıldıramaz ve sindiremez.

“CHP DEMOKRASİDEN YANA OLMAYA DEVAM EDECEK”

CHP, tüm milletimizle birlik ve beraberlik içerisinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürümeye, çağdaşlıktan, akıl ve bilimden, Cumhuriyetten ve demokrasiden yana olmaya her zaman devam edecektir. Bu vesileyle, gerçekleşen tüm terör saldırılarını bir kez daha kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Cerablus harekatı gerçekleştiren Mehmetçiğimize ve terörle mücadele eden tüm güvenlik güçlerimize başarılar diliyoruz.

Ayrıca, Büyük taarruzun başlangıcının yıldönümü vesilesiyle başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Genel başkanımıza yapılan saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileten tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Unutmayınız ki, CHP Yılmaz, Sinmez, Korkmaz. Bir Canımız Var, O Da Bu Ülkeye Feda Olsun.” Açıklamasında bulundu.