Yoğun göç ile nüfusu hızlı artış gösteren Kapaklı ilçemizde, yaşanan yağışlar sonrasında dere taşmalarını ve ani su baskınlarının yaşanmaması adına Kapaklı Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri dere yataklarında temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

İlçe içerisinden geçen tüm dereler Kapaklı Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizleniyor. İş makineleri ile derelerin içindeki pislikler ve sazlıklar temizlenirken, dere kenarlarına atılmış olan moloz ve benzeri atıklarda kaldırılıyor. Belediye Başkanı İrfan MANDALI'nın talimatları doğrultusunda çalışmalarına hız verdiklerini belirten yetkililer, dereler başta olmak üzere mevsim koşulları ve yaşanan aşırı yoğunluk nedeniyle ortaya çıkan olumsuzlukların ortadan kaldırılması için aralıksız çalıştıklarını ifade ettiler.

“TÜM PERSONELİMİZ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR”
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı konuyla ilgili açıklamasında “İlçemizdeki dere yataklarının temizliğinde büyük hassasiyet gösteriyoruz.Yaklaşan kış aylarına hazır olmak istiyoruz, dere yataklarını temizlemek için çalışmalarımızı başlattık.Olası yağışlara karşı tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın rahat etmesi kurum olarak çok önemsediğimiz bir durum. Dere temizlik çalışmalarımız plan ve programlarımız dahilinde ilçemizin diğer mahallelerinde de devam edecek” dedi.